Autofinancieringen vergelijken


Waarom kan je best autofinancieringen vergelijken?

 

De wagen van je dromen, maar niet meteen het prijskaartje van je dromen? Niet getreurd, er zijn maar weinig mensen die met eigen middelen meteen hun wagen betalen. Vaker wordt er gekozen voor een autofinanciering op maat die de aankoop van je droomwagen heel wat realistischer maakt. Hierbij is het wel belangrijk om autofinancieringen te vergelijken zodat je de goedkoopste autolening afsluit. Laten we eens kijken hoe je autofinancieringen best vergelijkt en hoe een autolening nu precies werkt.

Hoe werkt een autolening?

Om op deze vraag te antwoorden, is het interessant om na te gaan welke mogelijkheden er zijn om geld te lenen voor de aankoop van jouw wagen. Over het algemeen kunnen we immers stellen dat er twee vormen van autofinanciering zijn.

  • De lening op afbetaling: Deze lening klinkt waarschijnlijk bekend in de oren omdat het nu eenmaal om een gelijkaardige lening gaat dan bijvoorbeeld de hypothecaire lening. In de meeste gevallen wordt bij deze vorm van lening het volledige bedrag voor de aankoop geleend. Het is een klassieke afbetaling waarbij geen voorschot is vereist, maar waarbij je maandelijks een deel van de lening tegen de afgesproken rentevoet afbetaald.
  • De verkoop op afbetaling: De verkoop op afbetaling is een lening die je in de meeste gevallen bij de verkoper van de wagen (of zijn haar kredietinstelling) zelf afsluit. Bij deze vorm van lening betaal je een bepaald percentage van de vraagprijs als voorschot. Het overige deel van de vraagprijs betaal je vervolgens op maandelijkse basis af zoals bij de lening op afbetaling. Aangezien je al een deel als voorschot hebt betaald, ligt de rentevoet bij deze vorm van autofinanciering vaak lager dan bij de eerste vorm. De keerzijde is wel dat je de eigen middelen zult moeten aanspreken.

Waarom autofinancieringen vergelijken?

Autofinancieringen

 

Het antwoord op deze vraag is vrij eenvoudig; omdat je natuurlijk de goedkoopste autofinanciering wilt aangaan. Bij het vergelijken van autofinancieringen stap je naar verschillende kredietinstellingen en probeer je op deze wijze de beste voorwaarden te krijgen. Belangrijk hierbij is dat je uitgaat van het zogenaamde JKP. Het JKP of Jaarlijkse KostenPercentage is het enige reële referentiemiddel bij het vergelijken van autofinancieringen. Het houdt immers rekening met alle kosten. We hebben het dan niet alleen over de rentevoet maar bijvoorbeeld ook over eventuele dossierkosten. Het is bij wet verplicht om in het JKP alle kosten op te nemen.  

Hoe autofinancieringen vergelijken?

Heel eenvoudig, je gaat gewoon van de ene naar de andere kredietinstelling en je vraagt daar steeds om de voorwaarden op papier te zetten. Gewapend met het beste voorstel stap je uiteindelijk weer naar de andere banken om na te gaan of ze nog iets aan hun voorstel kunnen doen. Banken gaan bijvoorbeeld nooit meteen hun laagste rentevoet aanbieden. Ze hebben altijd nog wel wat onderhandelingsmarge. Ook als je al lang klant bent bij een kredietinstelling kan er vaak wat aan de rentevoet worden gedaan. Tot slot kan je ook naar gespecialiseerde instellingen zoals Kredietadvies stappen om daar de verschillende autofinancieringen van verschillende kredietinstellingen te vergelijken.

Autofinancieringen vergelijken met hulp van Kredietadvies

Kredietadvies is de ideale partner om autofinancieringen te vergelijken. De experten van Kredietadvies kennen alle kneepjes van het financiële vak en weten waar op te letten bij het aangaan van een autolening. Neem vrijblijvend contact met ons op!

 

 

Simulatie
van jouw lening
BEREKEN NU
Tevreden klanten

Je krijgt bij Krediet@dvies een totaaloplossing. Naast mijn hypotheek heb ik ook een persoonlijke lening en een renovatielening. Allemaal tegen een rentevoet.

Milos, Bonheiden
Tevreden klanten

Een eigen stekje is niet evident als je weinig spaarcenten hebt. Bij Krediet@dvies konden we echter probleemloos het volledige bedrag voor onze woning lenen.

Jürgen en Sofie, Deurne
Tevreden klanten

De medewerkers van Krediet@dvies dromen met je mee. Hun lage interesten zijn aantrekkelijk, maar met hun persoonlijke aanpak maken ze echt het verschil.

Vanity, Zoersel
Tevreden klanten

Bij Krediet@dvies kreeg ik naast mijn hypothecaire lening ook een lening voor de notariskosten. Nu heb ik een eigen woonst én genoeg financiële ruimte.

Guy, Brussel
Bekijk alle getuigenissen