Herziening hypothecaire lening: wat is het precies?

Wanneer je een lening afsluit, doe je dat tegen de voordeligste rentevoet je op dat moment gangbaar is. Afhankelijk van het type hypotheek, blijft die rentevoet gelden voor de hele looptijd van je lening. Toch staat de economie niet stil.

Zo is het mogelijk dat je vijf jaar na het aangaan van je hypotheek gunstigere rentetarieven ziet. Gelukkig ben je niet voor altijd gebonden aan je oorspronkelijk rentevoet en kan je inspelen op dalende rentevoeten. Dat doe je met een herfinanciering van je hypothecaire lening.

Wat kost een herfinanciering van een hypothecaire lening?

Een herziening is niet kosteloos. Zo moet je niet alleen rekening houden met een wederbeleggingsvergoeding, maar ook met de kosten voor het schrappen van de oude en het vestigen van de nieuwe hypotheek. Het verschil tussen de huidige en toekomstige rentevoet moet dus voldoende groot zijn om die kosten te dragen.

Bij Krediet@dvies kan je jouw hypothecaire lening herzien. Dat doen we niet onbezonnen. Onze ervaren medewerkers gaan voor jou na of het wel loont om je lening te herfinancieren.

Wat zijn de voordelen van een herziening van je lening?

1. Minder rente betalen

De voornaamste reden om een herfinanciering van je hypotheek te vragen? Een lagere rentevoet, natuurlijk. Je zal op het einde van de looptijd een lager totaalbedrag aan rente betaald hebben.

2. Looptijd verlengen

Bij een herfinanciering kan je eveneens de looptijd van je lening verlengen, wat resulteert in een lagere afbetaling per maand. Zo krijg je meer financiële ademruimte.

3. Leningen samenvoegen

Krediet@dvies geeft jou de mogelijkheid om verschillende kleine leningen samen te voegen in één voordelige lening. Denk bijvoorbeeld maar aan een openstaand krediet van je kredietkaart, een lening op afbetaling en je huidige woningkrediet.

Gratis en vrijblijvend advies over herfinanciering lening

Heb je interesse in een herfinanciering van je hypotheek? Spring dan gerust even binnen. In een vertrouwelijk gesprek van mens tot mens bekijken we samen jouw financiële situatie, je behoeften en de mogelijkheden die zich aanbieden.

Wij zitten bovendien gewoon bij jou om de hoek. Zo hebben we kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak!

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

WAAROM KREDIT@DVIES

Onze ervaren medewerkers komen allemaal uit de banksector.

En daar merkten we dat klanten nood hebben aan een persoonlijke, menselijke aanpak. Krediet@dvies steunt daarom iedereen die zich niet geholpen voelt door banken en andere kredietinstellingen.

Leer meer
Lees meer arrow
Signature

15

Jaar in dienst

4000+

Tevreden klanten

84%

Goedgekeurd na indiening

Kredietadvies
Kredietadvies Deurne

DEURNE

Ruggeveldlaan 568
Antwerp 2100

Kredietadvies Antwerpen

ANTWERP

Blancefloerlaan 165
Antwerp 2050

Kredietadvies Hasselt

HASSELT

Zestienbunderstraat 60
Hasselt 3500

Kredietadvies Zoersel

ZOERSEL

Handelslei 14
Zoersel 2980