Huis uitkopen: bereken de uitkoopsom

Als je beslist om de woning te houden en je partner uit te kopen, moet je je ex een uitkoopsom betalen. Bij de berekening komen drie parameters kijken:

  1. Waarde van de woning: Stel een onafhankelijke schatter aan voor een objectieve waardebepaling. Dat vormt de basis om de uitkoopsom te bepalen. Tip: vertrouw beter niet op online simulatietools. Die geven louter een indicatie en wijken soms flink af van de realistische waarde.
  2. Resterend saldo hypotheeklening: Is je woonkrediet nog niet afbetaald? Vraag dan bij je bank na hoeveel het verschuldigde saldo bedraagt.
  3. Eigen inbreng: Als je bij de aankoop van de woning eigen middelen hebt ingebracht, kun je die in principe recupereren. Om discussie te vermijden, breng je het best bewijs aan voor je eigen inbreng.

Voorbeeld uitkoopsom

Waarde van de woning: € 300.000

Resterende hypotheek: € 80.000

Te verdelen saldo: € 300.000 - € 80.000 = € 220.000

Uitkoopsom: € 110.000 (helft van te verdelen saldo

Nieuwe hypotheeklening

Je weet nu hoeveel de uitkoopsom bedraagt en wat het resterende saldo van de hypotheek is. Voor die twee bedragen samen ga je een nieuwe hypotheeklening aan. Krediet@dvies werkt samen met een breed gamma banken. Bij ons ben je dus zeker van een gunstige rentevoet. Vraag je simulatie aan.

Leningen samenvoegen

Hypothecair krediet, autolening, beleggingsportefeuille, creditcardafbetalingen ... je raakt al snel het overzicht kwijt van al je leningen. Bovendien zetten ze je budget onder druk. De oplossing? Leningen samenvoegen. Zo krijg je een helder inzicht in wat je nog moet afbetalen én verklein je de totale financiële last. Dat betekent meer ademruimte voor je nieuwe start en minder administratieve kopzorgen.

Je koopkracht verbeteren door je leningen te groeperen? Bespreek de mogelijkheden met onze financiële experten.


Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

WAAROM KREDIT@DVIES

Onze ervaren medewerkers komen allemaal uit de banksector.

En daar merkten we dat klanten nood hebben aan een persoonlijke, menselijke aanpak. Krediet@dvies steunt daarom iedereen die zich niet geholpen voelt door banken en andere kredietinstellingen.

Leer meer
Lees meer arrow
Signature

15

Jaar in dienst

4000+

Tevreden klanten

84%

Goedgekeurd na indiening

Kredietadvies
Kredietadvies Deurne

DEURNE

Ruggeveldlaan 568
Antwerp 2100

Kredietadvies Antwerpen

ANTWERP

Blancefloerlaan 165
Antwerp 2050

Kredietadvies Hasselt

HASSELT

Zestienbunderstraat 60
Hasselt 3500

Kredietadvies Zoersel

ZOERSEL

Handelslei 14
Zoersel 2980