Financiering notariskosten hypothecaire lening

Heb je een stabiel, goed inkomen maar geen spaargeld om de bijkomende kosten van een woonkrediet te kunnen dragen? Laat je dromen dan niet in duigen vallen. De notariskosten lening is immers de ideale oplossing voor jou.

Een hypothecaire lening inclusief notariskosten loopt aan voordelige voorwaarden. We kunnen de lening bijvoorbeeld spreiden over 10 jaar, waardoor de maandelijkse afbetalingen draaglijk blijven voor jou.

Uit wat bestaan de bijkomende kosten?

Registratierechten

Als je de aankoop van je huis of appartement officieel wil maken, moet je registratierechten betalen. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van de regio.

Alle verkoopovereenkomsten voor 1 juni 2018

In Vlaanderen betaal je 10 % op het aankoopbedrag. Gaat het om je eerste woning? Dan krijg je een vrijstelling op de eerste 15.000 euro, wat ‘abattement’ heet.

Geniet je bij de aankoop van het onroerend goed van het gewone abattement? En ga je een lening aan voor de financiering van de aankoop? Dan krijg je daarbovenop een bijkomend abattement toegekend van 10.000 euro, indien de aankoop onderworpen is aan het gewone tarief van 10 %.

Ligt het kadastraal inkomen van je woning bovendien lager dan 745 euro? Dan betaal je maar 5 % registratierechten onder het stelstel van klein beschrijf. Ook krijg je bijkomend abattement toegekend van 20.000 euro.

Het bijkomende abattement wordt toegekend bovenop het gewone abattement van 15.000 euro, zodat het verhoogde abattement oftewel 25.000 euro bedraagt of 35.000 euro. Krediet@dvies licht de voorwaarden graag toe.

Alle verkoopovereenkomsten vanaf 1 juni 2018 geldt het volgende:

In Vlaanderen betaal je het nieuwe verlaagde tarief van7 % op het aankoopbedrag. De onderhandse verkoopovereenkomst wordt in aanmerking genomen. Voor een aankoop tot 200.000 euro geldt een vrijstelling voor de eerste schijf van 80.000 euro. In bepaalde kernsteden of gemeenten van de Vlaamse Rand rond Brussel is die vrijstelling geldig bij woningen tot 220.000 euro.

Als je de woning energetisch renoveert, daalt het tarief tot 6%. Koop je een onroerend erfgoed aan waarin je bepaalde investeringen uitvoert? Dan daalt het tarief zelfs tot 1%.

Krediet@dvies informeert je graag over de voorwaarden.

Lening huis notariskosten

Het ereloon van de notaris is een vast percentage dat je betaalt op de aankoopprijs van je woning. Dat percentage is bepaald door de overheid en is afhankelijk van de hoogte van de aankoopprijs. Op die manier kan de notaris nooit te veel vragen.

Leningkosten

  • Het inschrijvingsrecht van 0,30 % van het leenbedrag
  • Het loon van de hypotheekbewaarder
  • Een percentage op het leenbedrag als honorarium van de notaris
  • Een percentage van 1 % op het leenbedrag als registratierecht
  • Vaste aktekosten

105 %-lening

Heb je wel een beetje spaargeld? En kom je slechts een klein bedrag tekort om de notariskosten en de registratiekosten te betalen? Dan kan je ook kiezen voor een 105 %-hypotheek.

Krediet@dvies geeft je de mogelijkheid om 105 % van de aankoopprijs te lenen aan hetzelfde voordelige tarief als een gewone hypothecaire lening.

Gratis en vrijblijvend advies over notariskosten lening

Heb je interesse in een notariskosten lening? Spring dan gerust even binnen. In een vertrouwelijk gesprek van mens tot mens bekijken we samen jouw financiële situatie, je behoeften en de mogelijkheden die zich aanbieden.

Wij zitten bovendien gewoon bij jou om de hoek. Zo hebben we kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak!

Vraag de berekening van je notariskosten lening aan

Heb je geen idee wat een notariskosten lening jou kan kosten? Klik hier voor een simulatie.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

WAAROM KREDIT@DVIES

Onze ervaren medewerkers komen allemaal uit de banksector.

En daar merkten we dat klanten nood hebben aan een persoonlijke, menselijke aanpak. Krediet@dvies steunt daarom iedereen die zich niet geholpen voelt door banken en andere kredietinstellingen.

Leer meer
Lees meer arrow
Signature

15

Jaar in dienst

4000+

Tevreden klanten

84%

Goedgekeurd na indiening

Kredietadvies
Kredietadvies Deurne

DEURNE

Ruggeveldlaan 568
Antwerp 2100

Kredietadvies Antwerpen

ANTWERP

Blancefloerlaan 165
Antwerp 2050

Kredietadvies Hasselt

HASSELT

Zestienbunderstraat 60
Hasselt 3500

Kredietadvies Zoersel

ZOERSEL

Handelslei 14
Zoersel 2980