Wat betekent schuldcentralisatie?

Bij schuldcentralisatie voegen we een aantal dure leningen samen en vervangen hen door één voordeliger krediet. Zo heb je maandelijks maar één bedrag dat je moet afbetalen. Dat is niet alleen overzichtelijker, maar ook goedkoper.

Kredieten samenvoegen vermindert immers je aflossingslast. Bij aparte kredieten betaal je maandelijks kosten die vervat zitten in de afbetaling. Denk bijvoorbeeld maar aan de dossierkosten. Ook betaal je op iedere lening intresten.

Door de kredieten te groeperen in één lening, schrap je dus overbodige kosten en betaal je minder interesten. Zo krijg je maand na maand meer financiële bewegingsruimte.

Eén lening op lange termijn

Maar misschien heb je wel een aantal kleinere leningen en kredietkaarten waarvan de maandelijkse afbetalingen te zwaar worden? In dat geval kan het aangewezen zijn om die kleinere kredieten samen te voegen in één grotere lening op afbetaling (LOA). Deze LOA spreidt je over een langere termijn, waardoor je maandelijks financieel meer mogelijkheden krijgt.

Dat geldt bijvoorbeeld ook voor de overname van verschillende kredietopeningen die aan kredietkaarten zijn gekoppeld. Ze zijn handig, maar je kan de afbetaalde som steeds blijven opnemen en daardoor kunnen ze oneindig doorlopen.

Het kan daarom nuttig zijn ze te vervangen door een LOA, zodat je weet wat je precies per maand betaalt. En nog belangrijker: hoe lang je dat bedrag moet betalen. Goed en juist advies is bijgevolg noodzakelijk!

Gratis en vrijblijvend advies over hergroepering kredieten

Wil je leningen samenvoegen? Spring dan gerust even binnen. In een vertrouwelijk gesprek van mens tot mens bekijken we samen jouw financiële situatie, je behoeften en de mogelijkheden die zich aanbieden.

Wij zitten bovendien gewoon bij jou om de hoek. Zo hebben we kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak!

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

WAAROM KREDIT@DVIES

Onze ervaren medewerkers komen allemaal uit de banksector.

En daar merkten we dat klanten nood hebben aan een persoonlijke, menselijke aanpak. Krediet@dvies steunt daarom iedereen die zich niet geholpen voelt door banken en andere kredietinstellingen.

Leer meer
Lees meer arrow
Signature

15

Jaar in dienst

4000+

Tevreden klanten

84%

Goedgekeurd na indiening

Kredietadvies
Kredietadvies Deurne

DEURNE

Ruggeveldlaan 568
Antwerp 2100

Kredietadvies Antwerpen

ANTWERP

Blancefloerlaan 165
Antwerp 2050

Kredietadvies Hasselt

HASSELT

Zestienbunderstraat 60
Hasselt 3500

Kredietadvies Zoersel

ZOERSEL

Handelslei 14
Zoersel 2980