January 29, 2022

Een tweedehandswagen hoeft niet minder interessant te zijn dan een gloednieuwe wagen. Met heel wat van deze wagens rijd je nog jaren onbezorgd rond. Met daarbij het grote voordeel dat je in vele gevallen maar een fractie van de originele vraagprijs betaalt. Net zoals bij een nieuwe wagen kan je ook voor een tweedehandswagen een autolening afsluiten. Voor welke lening je best kiest, is afhankelijk van een aantal factoren die we graag met jou bespreken. Geld lenen voor een auto is een goed idee maar dan wel als je voldoende geïnformeerd bent over wat je te wachten staat.

De goedkoopste autolening voor een tweedehandswagen

Een vraag die vele potentiële kopers zich stellen is "Waar en hoe kan ik de goedkoopste autolening voor een tweedehandswagen vinden?" Een terechte vraag waarop het antwoord 'vergelijken en goed rondkijken' is. Zo heeft elke kredietinstelling online wel een simulatietool waarmee je al een idee kunt krijgen wat je ongeveer zult moeten afbetalen voor de duurtijd die je voor ogen hebt. Baseer je echter niet enkel en alleen op deze simulatietools. Durf ook een stapje verdergaan en vraag om een vrijblijvende simulatie bij de bank zelf of breng eens een bezoek aan Kredietadvies om de verschillende banken te vergelijken. Banken werken net zoals bij hypothecaire leningen vaak met een marge waardoor ze toch nog wat van de rentevoet kunnen afpitsen. Bovendien kan je met een offerte van een bepaalde bank naar een andere bank stappen en zo de prijs proberen te drukken. 

Vaak willen kredietinstellingen nog wel een extra inspanning doen als je bij hen bijvoorbeeld ook de autoverzekering of andere verzekeringen afsluit. Leg al deze zaken voor je autolening voor een tweedehandswagen naast elkaar neer en neem dan de juiste beslissing.

De voorwaarden verbonden aan een autolening

Wie een autolening voor een tweedehandswagen wil afsluiten, moet allereerst over voldoende financiële middelen beschikken. Net zoals bij elke lening zal de financiële instelling de Centrale voor Kredieten aan Particulieren bij de Nationale Bank van België raadplegen. Als daaruit blijkt dat je bijvoorbeeld nog een enorme schuldenlast hebt of in het verleden verschillende malen een lening niet of niet tijdig hebt kunnen afbetalen, dan kan de autolening nog geweigerd worden. Daarnaast is een autolening ook verbonden aan enkele wettelijke voorwaarden. Zo is de duurtijd van een autolening minimaal 2 jaar of 24 maanden en maximaal 6 jaar of 50 maanden. Hier kan niet van afgeweken worden.

Enkele nuttige weetjes en tips over de autolening voor een tweedehandswagen

  • Bekijk bij het vergelijken van autoleningen steeds naar het JKP (Jaarlijks KostenPercentage). Enkel dit percentage geeft een totaalbeeld, inclusief eventuele kosten, van de maandelijkse afbetaling.
  • Voor energiezuinige wagens bestaan er bij kredietinstellingen soms interessante eco leningen. Vraag dit zeker eens na.
  • Wagens jonger dan 3 jaar genieten vaak van een voordeeltarief.
  • Er bestaan ook verzekeringen die je een dekking bieden bij een eventueel overlijden of invaliditeit. Met deze verzekering zal de financiële instelling het resterende saldo afbetalen en niet je nabestaanden. 

De beste autolening voor een tweedehandswagen via Kredietadvies

Waarom zou je bij het kiezen van de beste autolening voor een tweedehandswagen geen beroep doen op specialisten ter zake? De mensen van Kredietadvies staan je graag bij in het bepalen van een autolening op jouw maat. Contacteer ons vrijblijvend.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen