Overbruggingskrediet

Overbruggingskrediet

Overweeg je om een nieuw huis of appartement te kopen, maar is je huidige woning nog niet verkocht? Dan kan je bij Krediet@dvies in afwachting van de verkoop een overbruggingskrediet aangaan. Zo kan je onmiddellijk de aankoop van je nieuwe woning financieren.


We begrijpen het maar al te goed: je gaat op zoek naar een nieuwe droomwoning en je valt op een aanbod dat je niet kan weigeren. Maar helaas, je huidige woning is nog niet verkocht. En natuurlijk had je graag gebruikgemaakt van het geld dat je van deze verkoop overhoudt. Zo kom je misschien onder druk te staan om je huidige eigendom aan een te lage prijs te verkopen.

 

Hoe werkt een overbruggingskrediet?

Een overbruggingskrediet is voor jou de ideale oplossing. De naam zegt het zelf al: een overbruggingskrediet geeft jou de mogelijkheid om financieel de periode te ‘overbruggen’ tussen het tekenen van de nieuwe aankoopovereenkomst en de verkoop van je oude woning. Wij schieten met andere woorden het bedrag voor dat je zal krijgen bij de verkoop van je eigendom.

Neem bijvoorbeeld Mo en Lies. Zij hebben een stadsappartement met een geschatte waarde van 180.000 euro. Ze willen echter een gezin stichten en hebben daarom een huis van 250.000 euro op het oog.

Om het huis zeker niet mis te lopen, gaan ze een overbruggingskrediet aan voor de waarde van 180.000 euro. Voor de overige 70.000 euro sluiten ze een nieuwe hypothecaire lening af. Op het moment dat ze hun stadsappartement hebben verkocht, betalen ze het geleende overbruggingskrediet van 180.000 euro plus de intresten terug.

 

Wat kost een overbruggingskrediet?

Je bent bij een overbruggingskrediet altijd gebonden aan een vaste rentevoet. Er zijn verschillende mogelijkheden om de intresten op het overbruggingskrediet af te lossen. Bij een klassiek overbruggingskrediet betaal je maandelijks intresten af op het bedrag dat je hebt geleend.

Je hebt ook de mogelijkheid om geen maandelijkse intresten te betalen tijdens de looptijd van de overbrugging. Je lost dan het kapitaal samen met de intresten af op het moment dat je oude woning verkocht is.

 

Een looptijd tot 24 maanden

Door onze samenwerkingen met verschillende banken kunnen we je overbruggingskredieten aanbieden met een looptijd tot 24 maanden. Je hoeft tijdens de duurtijd zelfs geen maandelijkse betalingen te doen! Het overbruggingskrediet kan zowel voor professionele als particuliere doeleinden dienen.

 

Gratis en vrijblijvend advies

Heb je interesse in een overbruggingskrediet? Spring dan gerust even binnen. In een vertrouwelijk gesprek van mens tot mens bekijken we samen jouw financiële situatie, je behoeften en de mogelijkheden die zich aanbieden.

Wij zitten bovendien gewoon bij jou om de hoek. Zo hebben we kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak!

 

Vraag nu de berekening van je overbruggingskrediet aan

Heb je geen idee wat een overbruggingskrediet jou kan kosten? Klik hier voor een simulatie.

 

Vraag uw simulatie aan
 

Simulatie
van jouw lening
BEREKEN NU
Tevreden klanten

Je krijgt bij Krediet@dvies een totaaloplossing. Naast mijn hypotheek heb ik ook een persoonlijke lening en een renovatielening. Allemaal tegen een rentevoet.

Milos, Bonheiden
Tevreden klanten

Een eigen stekje is niet evident als je weinig spaarcenten hebt. Bij Krediet@dvies konden we echter probleemloos het volledige bedrag voor onze woning lenen.

Jürgen en Sofie, Deurne
Tevreden klanten

De medewerkers van Krediet@dvies dromen met je mee. Hun lage interesten zijn aantrekkelijk, maar met hun persoonlijke aanpak maken ze echt het verschil.

Vanity, Zoersel
Tevreden klanten

Bij Krediet@dvies kreeg ik naast mijn hypothecaire lening ook een lening voor de notariskosten. Nu heb ik een eigen woonst én genoeg financiële ruimte.

Guy, Brussel
Bekijk alle getuigenissen

Maak een afspraakMaak een afspraak