Wat is een energielening of ‘groene’ lening?
Een energielening kan je gebruiken voor de financiering van energiebesparende werken aan je woning of nieuwbouw. Denk bijvoorbeeld maar aan:
- Dakisolatie
- Hoogrendementsglas
- Zonnepanelen
- Warmtepompen
- Luchtdichtingswerken
- Energiezuinige verlichting
- …
Samen met jou bekijken we aan de hand van je offertes of facturen of je energiebesparende werken in aanmerking komen voor een groene lening.
Hoe werkt een energielening?
Een energielening kan je aangaan als hypothecaire leningof alslening op afbetaling. Het energiekrediet zelf loopt aan een voordelige rentevoet van zo’n 2%. Het krediet hoor je als een investering te zien, want je gaat immers op termijn minder of efficiënter verbruiken. En dat levert jou natuurlijk geld op.
Wie kan een energielening aanvragen?
Je kan het energiekrediet aangaan via zogenaamde ‘energiehuizen’ van je gemeente. Vanaf 2019 kan echter enkel nog de ‘prioritaire’ doelgroepeen energiekrediet aanvragen. Daarmee worden bijvoorbeeld mindervaliden of mensen in schuldbemiddeling bedoeld.
Krediet@dvies maakt daarentegen geen onderscheid. We blijven dan ook voordelige kredieten aanbieden voor energiebesparende werken.
Gratis en vrijblijvend advies
Heb je interesse in een energielening of groene lening? Spring dan gerust even binnen. In een vertrouwelijk gesprekvan mens tot mens bekijken we samen jouw financiële situatie, je behoeften en de mogelijkheden die zich aanbieden.
Wij zitten bovendien gewoon bij jou om de hoek. Zo hebben we kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak!
Vraag nu de berekening van je energielening aan
Heb je geen idee wat een energielening jou kan kosten? Klik hier voor een simulatie.