Vlaams woningfonds lening


Een lening aangaan bij het Vlaams Woningfonds

 

Het kopen, bouwen of renoveren van een woning is een fikse investering die niet iedereen zomaar kan maken. Gelukkig leven we in een land waar het sociale systeem hoge toppen scheert. De Vlaamse overheid wil dan ook iedereen de kans geven om zijn of haar woning te kopen of te renoveren. In dit opzicht werd de sociale lening van het Vlaams Woningfonds of het VMSW in het leven geroepen. Deze lening zorgt ervoor dat ook mensen die het met een kleiner inkomen moeten doen aan de toekomst kunnen bouwen. Tijd om de lening van het Vlaams Woningfonds uitgebreid in de schijnwerpers te plaatsen. Maar laten we starten met een kleine definitie: 'Wat is het Vlaams Woningfonds'

Wat is het Vlaams woningfonds?

Het Vlaams woningfonds is een instantie die deel uitmaakt van de Vlaamse Overheid. Deze instantie gaat mensen met beperkte middelen steunen om hun woondromen toch waar te kunnen maken. We verwezen al kort naar de mogelijkheid om een sociale lening af te sluiten, maar het woningfonds doet nog meer. Zo kan je bij het VMSW ook een renteloze lening aangaan om de waarborg voor de huur van een appartement of een woning te betalen en verhuurt het fonds daarnaast sociale woningen tegen lage prijzen aan gezinnen van 5 personen of meer. Heel wat interessante taken dus die de minderbedeelden in onze maatschappij een handje helpen. 

Wat is een sociale lening?

Een alleenstaande die een woningleningwil afsluiten of koppels waarvan slechts 1 van de 2 partners werkzaam is of die maandelijks met een minimumloon moeten rondkomen, hebben het niet altijd even eenvoudig om een woning te kopen, bouwen of renoveren. De sociale lening kan in dit geval een optie zijn.

De sociale lening kan afgesloten worden bij het Vlaams Woningfonds. Het grote verschil met klassieke leningen is dat deze lening aan interessante (lees onder meer een lage rentevoet) voorwaarden wordt aangeboden. Wil je beroep doen op deze woonlening dan moet je natuurlijk wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo zijn er strikte regels omtrent het minimum- en ook het maximumloon dat je verdient. Er moet een minimumloon zijn omdat men solvabel genoeg moet zijn om de lening af te betalen. Daarnaast moet ook het eigendom zelf aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Hoe een lening bij het Vlaams Woningfonds afsluiten?

Wie denkt in aanmerking te komen voor een lening bij het Vlaams Woningfonds kan hiervoor een afspraak maken bij een van de provinciale afdelingen van het fonds of bij een sociale kredietverlenende huisvestingsmaatschappij. Tijdens deze afspraak wordt bekeken of je in aanmerking komt voor de sociale lening en gaat men ook kijken naar de voorwaarden aan welke deze lening kan worden aangeboden.

Vragen over de lening van het Vlaams Woningfonds

Heb je toch nog vragen over de lening van het Vlaams woningfonds of over leningen in het algemeen dan loont het altijd de moeite om contact op de nemen met de financiële experten van Kredietadvies. Zij staan je graag in woord en daad bij om na te gaan wat je wensen en de mogelijkheden zijn.
 

 

Simulatie
van jouw lening
BEREKEN NU
Tevreden klanten

Je krijgt bij Krediet@dvies een totaaloplossing. Naast mijn hypotheek heb ik ook een persoonlijke lening en een renovatielening. Allemaal tegen een rentevoet.

Milos, Bonheiden
Tevreden klanten

Een eigen stekje is niet evident als je weinig spaarcenten hebt. Bij Krediet@dvies konden we echter probleemloos het volledige bedrag voor onze woning lenen.

Jürgen en Sofie, Deurne
Tevreden klanten

De medewerkers van Krediet@dvies dromen met je mee. Hun lage interesten zijn aantrekkelijk, maar met hun persoonlijke aanpak maken ze echt het verschil.

Vanity, Zoersel
Tevreden klanten

Bij Krediet@dvies kreeg ik naast mijn hypothecaire lening ook een lening voor de notariskosten. Nu heb ik een eigen woonst én genoeg financiële ruimte.

Guy, Brussel
Bekijk alle getuigenissen