January 29, 2022

Je hebt misschien al wel gehoord van een lening oversluiten. Dat is een handige manier om een betere rentevoet te krijgen dan die van jouw huidige hypothecaire lening. Je leest in deze blog meer over de voor- en nadelen.

Wat is een hypotheek oversluiten?

Gedurende de looptijd van je hypotheek kunnen de rentevoeten sterk schommelen. Zo is het goed mogelijk dat de huidige rentetarieven lager liggen dan de rentevoet van jouw hypothecaire lening. Zeker als je hypothecaire lening al enkele jaren ‘oud’ is.

Daarom kan het vandaag lonen om naar een andere kredietverstrekker over te stappen. Dat proces heeft verschillende namen. Zo spreekt men in het algemeen over een lening herfinancieren, oversluiten of herzien.

Wat zijn de voordelen van een hypotheek oversluiten?

De voornaamste reden om je lening te oversluiten is natuurlijk om een lagere rentevoet te bekomen. Zo ben je op het einde van de rit minder van je kostbare centen kwijt aan interesten. Maar daar stopt het niet.

Ook kan je de looptijd van je lening verlengen, waardoor je maandelijkse afbetaling daalt. Je krijgt iedere maand dus meer financiële ademruimte. Bovendien heb je ook de mogelijkheid om verschillende leningen die je hebt lopen samen te voegen tot één lening.

Zijn er nadelen aan verbonden?

Het oversluiten van een lening gaat gepaard met verschillende kosten. Denk bijvoorbeeld maar aan de wederbeleggingsvergoeding oftewel de ‘boete’ die je moet betalen voor het breken van de oorspronkelijke lening. Je moet eveneens de kosten betalen voor het schrappen van de oude lening en het vestigen van de nieuwe hypotheek.

Wanneer loont het om een lening te oversluiten?

Er geldt eigenlijk maar één regel bij het oversluiten van een hypotheek: zie dat de interest die je uitspaart opweegt tegen de kosten die je tegemoet gaat. Het verschil tussen de huidige en de nieuwe lening moet dus aanzienlijk zijn. Enkel dan loont het om een lening te herfinancieren.

Vind samen met Krediet@dvies een betere rentevoet!

Wil je op zoek gaan naar een betere rentevoet dan die van je huidige hypothecaire lening? Krediet@dvies werkt samen met de meest courante banken. Daarom hebben we een overzicht van alle leningen die het best passen bij jouw specifieke situatie.

In een gesprek van mens tot mens bespreken we graag jouw financiële situatie, je huidige hypothecaire lening en de mogelijkheden die zich aanbieden. Uiteraard is dat gesprek volledig gratis en vrijblijvend.

Je kunt altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen