January 31, 2022

Jij hebt er ongetwijfeld al weleens van gehoord: de schuldsaldoverzekering. Maar wat is dat nu precies? Waar sluit je zo’n verzekering af? En is dat eigenlijk wel verplicht? In deze blog geeft Krediet@dvies jou een antwoord op al die vragen.

Wat is een schuldsaldoverzekering?

Met een schuldsaldoverzekering wil de bank voorkomen dat de terugbetaling van het geleende bedrag in het gedrang komt als jij of je partner plots overlijdt. In dat geval lost de verzekeringsmaatschappij het openstaande saldo gedeeltelijk of volledig af.

Ook jij beschermt jouw nabestaanden zo indien je vroegtijdig overlijdt. De afbetalingsverplichting is dan immers niet de verantwoordelijkheid van jouw partner of erfnamen, maar van de verzekeringsmaatschappij.

Wat dekt een schuldsaldoverzekering allemaal?

Je hebt bij het afsluiten van een schuldsaldoverzekering de keuze om bij een overlijden de openstaande schuld gedeeltelijk of volledigte laten kwijtschelden.

Zo kan je kiezen voor een 50%-dekking, waarbij jouw nabestaanden en de verzekeringsmaatschappij ieders de helft betalen. Bij een 100%-dekking wordt het volledige resterende woonkrediet gedekt door de schuldsaldoverzekering. Ook kan je opteren voor een percentage op maat.

Is een schuldsaldoverzekering verplicht?

Neen, het afsluiten van een schuldsaldoverzekering is niet bij wet verplicht. Toch zal je merken dat haast iedere bank het als voorwaarde stelt vooraleer ze jou een hypothecaire lening toekennen.

Bij wie sluit je een schuldsaldoverzekering af?

Dat kan bij een bank of bij een verzekeringsmaatschappij. Aan jou de keuze. Maar weet wel: als jij jouw schuldsaldoverzekering afsluit bij dezelfde bank die jou een hypothecaire lening toekent, krijg je wellicht een voordeligere rentevoet.

Hoeveel kost een schuldsaldoverzekering?

Hoeveel de totale kost is, hangt af van jouw leeftijd, gezondheid, of je al dan niet rookt, enzovoort. Toch mag je rekenen op enkele duizenden euro’s. Je kan die kosten natuurlijk drukken door banken en verzekeraars te vergelijken.

Krijg nu een voordelige renovatielening

Zoals je hierboven hebt gelezen, loont het om bij het afsluiten van een hypothecaire lening en een schuldsaldoverzekering verschillende banken met elkaar te vergelijken. Krediet@dvies werkt samen met de meeste banken en is het ideale aanspreekpunt. Daarom vinden we ongetwijfeld een voordelige hypothecaire lening en schuldsaldoverzekering voor jou.

Spring gerust even binnen. In een vertrouwelijk gesprek van mens tot mens bekijken we samen jouw financiële situatie, je behoeften en de mogelijkheden die zich aanbieden.

Je kunt bovendien altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen