Wil jij je hypothecaire lening herfinancieren, omdat de huidige marktrentevoeten lager zijn dan jouw lopende rentevoet? Maar heb je al eerder een herziening laten doen? Geen probleem, een tweede herfinanciering behoort wettelijk gezien tot jouw mogelijkheden.

Kan een tweede herziening van je lening wettelijk gezien?

Volgens bankenkoepel Febelfin is een tweede en zelfs een derde herfinanciering van je lening wettelijk gezien perfect mogelijk. Er is geen limiet of beperking op het aantal herzieningen vastgelegd. Je kan bovendien kiezen om de herziening te doen bij de financiële instelling waarbij je jouw hypothecaire lening hebt aangesloten of een andere bank.

Wanneer loont een tweede herziening?

Uiteraard moet je uitrekenen of een nieuwe herziening loont. Dat wil zeggen dat de nieuwe rentevoet laag genoeg moet zijn om de kosten te dekken die gepaard gaan met een herfinanciering, al zeker als je naar een andere bank toestapt.

Bij een herfinanciering ruil je jouw hypothecaire lening immers voor een nieuw woonkrediet. En dat is niet gratis. Over het algemeen geldt de regel dat het verschil tussen je huidige lopende rentevoet en de marktrentevoet één procent hoort te zijn.

Wat als je bank geen tweede herziening aanvaardt?

Dat is helaas niet uitgesloten. Er is niets dat jouw financiële instelling ertoe verplicht om je een tweede herziening toe te kennen. Als zeker niet wanneer je eerste herziening nog maar vrij recent gebeurd is.

In dat geval kan je ervoor kiezen om naar een andere bank toe te stappen. Hou er wel rekening mee dat je dan ook opnieuw langs de notaris moet passeren, wat extra kosten inhoudt. Kortom: de nieuwe markrentevoet moet dus laag genoeg zijn, zodat je baat hebt bij een herziening.

Wil je meer weten over een herfinanciering van je lening?

Klik dan hier en vind alle informatie die je nodig hebt. Zit je nog steeds met vragen? Twijfel er dan niet aan om Krediet@dvies te contacteren. Onze medewerkers helpen jou graag verder!

Bekijk samen met Krediet@dvies wat jouw mogelijkheden zijn

Omdat we als bemiddelaar samenwerken met de meest courante banken, hebben we een perfect overzicht van huidige rentevoeten. We bekijken in een gesprek van mens tot mens graag samen welke mogelijkheden voor jou voordelig zijn.

Je kunt altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Simulatie van
jouw lening
Bereken Nu

Gerelateerde artikelen