January 31, 2022

ijn elektrische fietsen niet goedkoop. Zo betaal je voor een elektrische fiets met trapondersteuning tot 25 km/u al zo’n 1000 tot 3000 euro. Voor een speed pedelec met trapondersteuning tot 45 km/u moet je zelfs bedragen tussen de 3000 en 9000 euro op tafel kunnen leggen. En over die budgetten beschikt lang niet iedereen.

Wat is een fietslening?

Een fietslening, dat bestaat eigenlijk helemaal niet. Wie het woord ‘fietslening’ in de mond neemt, bedoelt eigenlijk een gewone persoonlijke lening, ook wel een lening voor alle doeleinden genoemd.

Wat zijn de voordelen van een fietslening?

Een persoonlijke lening of een lening voor alle doeleinden kan je – de naam verraadt het al – aangaan voor alle mogelijke zaken die je op het oogt hebt. Je hoeft er helemaal geen reden voor op te geven aan je financiële instelling. Ook wordt er geen waarborg van je verwacht, wat bijvoorbeeld wel het geval is bij een hypothecaire lening.

Daarnaast heeft een persoonlijke lening altijd een vaste rentevoet. Ook zal er iedere maand dezelfde vaste aflossing van je rekening gaan. De looptijd is bovendien eveneens vastgelegd. Dat betekent dat je nooit voor verrassingen komt te staan. Je weet exact wat je iedere maand zal betalen voor de lening van je fiets.

Fietslening vergelijken? Vind samen met Krediet@dvies een voordelige lening!

Omdat we als bemiddelaar samenwerken met de meest courante banken, hebben we een perfect overzicht van alle mogelijke fietsleningen. We bekijken in een gesprek van mens tot mens graag samen welke mogelijkheden voor jou voordelig zijn.

Je kunt altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Is een lening voor een elektrische fiets fiscaal aftrekbaar?

Ja, een lening voor een elektrische fiets is fiscaal aftrekbaar als je vennootschap deze fiets aankoopt of leaset. Alle kosten zijn op deze manier dan 100% fiscaal aftrekbaar. Dit is een algemene regel die geldt sinds 1 januari 2020. Voor 1 januari 2020 was het zelfs zo dat er tot 120% kon worden afgetrokken voor woon-werkverkeer fietsen.

Kan ik een elektrische fiets met een lening kopen?

Dat kan perfect. Er is niet dat je tegenhoudt om je elektrische fiets, die vaak duizenden euro’s kost, via een lening te financieren. De lening voor een elektrische fiets is in feite niets anders dan een persoonlijke lening. Je spreekt dus met de kredietverstrekker de rentevoet, het bedrag en de aflossingstermijn af. De kredietverstrekker zal vervolgens ook nagaan of je financieel solvabel genoeg bent om de lening terug te betalen. Is dat het geval dan kan je de elektrische fiets via een lening kopen.

Zijn er speciale fietsleningen voor de aankoop van een elektrische fiets?

Als je ‘elektrische fiets lening’ of ‘fietslening’ in Google intypt, zal je heel wat zoekresultaten van banken krijgen die zogenaamde fietsleningen aanbieden. Hiermee kan je dan een fiets maar ook een step of een ander duurzaam vervoermiddel financieren. Allemaal mooi natuurlijk, maar deze leningen zijn in principe allemaal gewoon persoonlijke leningen. Je kunt ze vaak online aanvragen en er wordt verwacht dat je maandelijks, voor een bepaalde periode en tegen een vaste rentevoet, de lening afbetaalt.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen