November 28, 2022

We spreken uit ervaring als we je vertellen dat er niets het vrijheidsgevoel van een motor kan evenaren. Het ziet er niet alleen geweldig cool uit, je voelt je ook als een vogel zo vrij. We spreken echter ook uit ervaring als we je vertellen dat het kopen van een motor een serieuze investering is. Zelfs motors op de tweedehands markt kunnen je nog een flinke duit kosten. Veel mensen kiezen dan ook om een motorlening af te sluiten om hun aankoop te financieren. Wij helpen je graag bij het vinden van de goedkoopste motorlening en vertellen je wat er nodig is om deze lening af te sluiten.

Waar vind je de goedkoopste motorlening?

Om de goedkoopste motorlening te vinden, zul je zelf tijd moeten vrijmaken. Ze wordt je immers niet in de schoot geworpen. De goedkoopste motorlening vinden, is een kwestie van kijken en vergelijken. Net zoals bij een hypothecaire lening of bij het lenen van geld voor een auto is het best om een aantal kredietverstrekkers een bezoek te brengen om vervolgens de voorstellen tegen elkaar af te wegen. Aarzel ook niet om met je beste voorstel opnieuw een bezoek te brengen aan de kredietverstrekkers die je eerder bezocht. Misschien kunnen ze toch nog iets doen aan hun rente.

Soms kan het interessant zijn om bij dezelfde maatschappij ook een verzekering af te sluiten zodat je extra korting of extra aantrekkelijke voorwaarden krijgt. 

Tot slot kan de goedkoopste motorlening ook een lening bij de verkoper zelf zijn. Soms bieden verkopers van motors immers zelf de mogelijkheid aan om een lening bij hen af te sluiten en dat kan aan interessantere voorwaarden dan bij de bank. Je zult er zelfs vinden die een afbetaling op termijn aanbieden met 0% rente. Maar lees dan wel eerst goed de kleine lettertjes voor je deze aankoop op krediet afsluit. Bij wanbetaling bijvoorbeeld zijn er vaak serieuze boetes aan verbonden.

Wat heb je nodig om een motorlening af te sluiten?

Nu je de goedkoopste motorlening hebt gevonden, is het tijd voor de volgende stap; het afsluiten van je motorlening bij de financiële instelling of kredietverstrekker. De vraag stelt zich dan waarschijnlijk wat de bank precies vraagt om je de lening te verschaffen. Laten we de belangrijkste zaken eens overlopen:

  • Een geldige identiteitskaart: Logisch veronderstellen we. De kredietverstrekker wilt immers weten met wie ze te maken hebben. Via de identiteit kunnen ze ook nagaan of je geen gekende wanbetaler bent die misschien nog ergens anders openstaande schulden heeft en/of op de zwarte lijst staat.
  • De details van je motor: Net zoals bij een wagen zal de bank je ook vragen om de offerte voor de aankoop van de motor voor te leggen. Hier staan alle gegevens van je nieuwe droommotor op zoals het type, de motor, het bouwjaar en ga zo maar door.
  • Een bewijs van je inkomsten en tewerkstelling. Om er zeker van te zijn dat je wel kredietwaardig bent en je kunt betalen wat je belooft te gaan betalen, zal men een bewijs van je inkomsten en tewerkstelling vragen. Dat kan bijvoorbeeld een kopie van je werkcontract en een kopie van je laatste loonbrief zijn.
  • Tot slot vraagt de kredietverstrekker ook een bewijs van huisvesting.

De goedkoopste motorlening via Kredietadvies

Kredietadvies kan je helpen in de zoektocht naar de goedkoopste motorlening. Dankzij hun ervaring en de vele contacten binnen de financiële wereld zit je bij hen goed om je zoektocht naar de ideale lening te starten. Voor je het weet rijd je met een goed gevoel op je nieuwe motor rond. Contacteer Kredietadvies hier vrijblijvend.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen