January 31, 2022

Met de files die alsmaar langer worden, kiezen mensen vaker voor een speed pedelec of een elektrische fiets. Toch zijn zulke fietsen niet goedkoop. Een persoonlijke lening bij Krediet@dvies is daarom een goede oplossing.

Wat is het verschil tussen een speed pedelec en elektrische fiets?

Op het eerste zicht zijn een speed pedelec en een elektrische fiets helemaal hetzelfde. Beide fietsen worden namelijk aangedreven door een elektrisch motortje. Het grootste verschil zit in de maximumsnelheid die de fietsen kunnen halen.

Zo is de snelheid van een elektrische fiets of gemotoriseerde fiets beperkt tot 25 kilometer per uur. Ook moet je minimum 16 jaar oud zijn en een certificaat van overeenstemming is verplicht.

Een speed pedelec daarentegen mag tot 45 kilometer per uur gaan. Vanwege die hoge snelheid vallen deze fietsen volgens de wegcode onder de bromfietsen. En dat heeft gevolgen.

Zo moet je minimum 16 jaar zijn en beschikken over een rijbewijs voor de bromfiets of auto. Ook moet je een helm dragen, een certificaat van overeenstemming hebben, de fiets inschrijven bij de DIV en een nummerplaatje hangen. Zelfs een verzekering is verplicht indien de motor autonoom kan rijden.

Die extra maatregelen zorgen natuurlijk ook voor extra kosten. Dat terwijl zo’n speed pedelec op zich al snel enkele duizenden euro’s kost. Net daarom kan je bij Krediet@dvies een persoonlijke lening aangaan.

Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is een lening op afbetaling en wordt ook weleens een lening voor alle doeleinden genoemd. En die naam zegt het allemaal. Zo moet je bij het aangaan van een persoonlijke lening helemaal geen reden opgeven.

Daarom kan je zo’n persoonlijke lening van Krediet@dvies gebruiken voor eender welk doel je voor ogen hebt. Het kopen van een speed pedelec, bijvoorbeeld. En dat is niet het enige voordeel van een persoonlijke lening.

Wat zijn de voordelen van een persoonlijke lening?

  1. Vaste looptijd: je weet perfect wanneer de afbetaling van jouw lening start en eindigt.
  2. Vast maandbedrag: iedere maand gaat hetzelfde bedrag van jouw rekening. Je komt zo niet voor onverwachte kosten te staan.
  3. Vaste rentevoet: de rentevoet van de persoonlijke lening blijft ongewijzigd gedurende de hele looptijd.

Informeer je nu gratis en vrijblijvend verder

In een vertrouwelijk gesprek van mens tot mens bekijken we samen jouw financiële situatie, je behoeften en de mogelijkheden die zich aanbieden.

Je kunt bovendien altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen