January 29, 2022

Elektrische auto’s zijn populairder dan ooit. Logisch ook als je ziet welke fiscale voordelen er aan deze wagens zijn verbonden. Nu ook het bedrijfswagenpark stelselmatig groener wordt, zal deze trend zich alleen maar voortzetten. Het grote nadeel is wel dat elektrische wagens op dit moment nog altijd een stuk duurder zijn dan de klassieke benzine- of dieselwagen en dat er dus meer autoleningen worden afgesloten. Gelukkig kan je een lening voor een elektrische auto vaak voordeliger afsluiten dan deze voor een klassieke auto. We vertellen je graag wat meer over het ecologische hoe en wat van geld lenen voor deze auto

Is de lening voor een elektrische auto goedkoper?

De lening die je kunt afsluiten voor een elektrische auto staat ook bekend als de groene lening. Het principe van een groene autolening is hetzelfde als het principe van een klassieke autolening met het verschil dat deze lening vaak goedkoper is. We zeggen vaak omdat niet iedere kredietverstrekker verschillende autoleningen aanbiedt met verschillende voorwaarden. Heeft de kredietverstrekker naast de klassieke autolening echter ook een groene autolening in de aanbieding dan is deze over het algemeen goedkoper en interessanter dan de klassieke variant. Groene autoleningen hebben namelijk een lagere rentevoet dan hun traditionele leenbroers- en zussen. Het loont dus zeker de moeite om op zoek te gaan naar een autolening die specifiek gericht is op elektrische auto’s of in ruimer opzicht groene wagens. 

De voorwaarden voor een lening voor een elektrische auto

Als je voor een lening voor een elektrische wagen wilt gaan, kunnen daar bij de kredietverstrekker bepaalde voorwaarden aan verbonden zijn. Zeker als de groene autolening voordeliger is dan de klassieke autolening. De belangrijkste voorwaarde is dat je zult moeten bewijzen dat het geld wel degelijk zal gebruikt worden om een groene wagen mee te kopen. Meestal wordt in dit geval gekeken naar de CO²-uitstoot. Valt deze onder een bepaalde hoeveelheid dan wordt er gesproken over een groene wagen. De kredietverstrekker zal in dit geval om de bestelbon of om het conformiteitsattest van de wagen vragen. 

Kijken en vergelijken

Zoals altijd geldt dat kijken en vergelijken de boodschap is. Bekijk zeker ook eens de klassieke autoleningen die andere kredietverstrekkers aanbieden. Soms hanteren ze namelijk een lage rentevoet op hun autoleningen in het algemeen, ongeacht of het nu over een groene of over een klassieke wagen gaat. Er zijn heel wat kredietverstrekkers die ook geen verschil maken tussen de wagens als het op leningen aankomt.

Advies inwinnen over autoleningen

Welke autolening voor jou de beste autolening is, hangt van een aantal zaken af. Het loont zeker de moeite om advies in te winnen bij een van de experten van Kredietadvies. Op deze manier krijg je een duidelijke kijk op de zaak en kan je de beste en juiste keuze maken.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen