Registratierechten lening


Registratierechten lening: waar betaal je het minst?

 

Registratierechten, lening, bijkomende kosten: bij de aankoop van een woning moet je met verschillende kosten rekeninghouden. Een belangrijke factor is waar jij je woning koopt, want de registratierechten zijn regionaal bepaald. Lees er in deze blog meer over.

 

1. Vlaanderen

Ben je op zoek naar een woning in Vlaanderen? Dan heb je geluk, want onze tarieven liggen lager dan in de andere gewesten. Het standaardtarief voor de registratierechten ligt in Vlaanderen op 10 %.

Al geniet jij mogelijk zelfs van een vermindering. Koop jij je eerste en enige woning? En ben je van plan om binnen de drie jaar na het verlijden van de notariële akte jezelf op dat adres in te schrijven in het bevolkingsregister? Dan heb jij recht op het gunsttarief van 6 %.

Heb jij een groen hart en ben je van plan om de woning ingrijpend energetisch te renoveren? Dan maak je mogelijk kans op een gunsttarief van 5 %. Wie een beschermd monument aankoopt en ervan zijn enige woning maakt, betaalt zelfs maar 1 %.

 

2. Brussel

De registratierechten in Brussel liggen iets hoger, namelijk 12,5 %. Een belangrijke nuance hier is dat de koper op de eerste 175.000 euro geen registratierechten moet betalen. Om recht te hebben op die gunst, mag de koper geen andere woning bezitten en de som van de aankoopprijs en bijhorende kosten mag niet meer zijn dan 500.000 euro.  

 

3. Wallonië

Het basistarief ligt hier net als in Brussel op 12,5 %. Anders dan in Vlaanderen en Brussel geldt in Wallonië nog wél het klein beschrijf. Dat betekent dat voor bescheiden woningen de registratierechten dalen tot 6 %.

 

Vind samen met Krediet@dvies een hypothecaire lening!

Omdat we als bemiddelaar samenwerken met de meest courante banken, hebben we een perfect overzicht van de huidige rentevoeten. We bekijken in een gesprek van mens tot mens graag samen welke mogelijkheden voor jou voordelig zijn.

Je kunt altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

 

 

Simulatie
van jouw lening
BEREKEN NU
Tevreden klanten

Je krijgt bij Krediet@dvies een totaaloplossing. Naast mijn hypotheek heb ik ook een persoonlijke lening en een renovatielening. Allemaal tegen een rentevoet.

Milos, Bonheiden
Tevreden klanten

Een eigen stekje is niet evident als je weinig spaarcenten hebt. Bij Krediet@dvies konden we echter probleemloos het volledige bedrag voor onze woning lenen.

Jürgen en Sofie, Deurne
Tevreden klanten

De medewerkers van Krediet@dvies dromen met je mee. Hun lage interesten zijn aantrekkelijk, maar met hun persoonlijke aanpak maken ze echt het verschil.

Vanity, Zoersel
Tevreden klanten

Bij Krediet@dvies kreeg ik naast mijn hypothecaire lening ook een lening voor de notariskosten. Nu heb ik een eigen woonst én genoeg financiële ruimte.

Guy, Brussel
Bekijk alle getuigenissen