January 31, 2022

Ben je op zoek naar de goedkoopste woonlening? Dan geven wij jou graag enkele tips om de goedkoopste lening te vinden. Zo loont het onder meer om verschillende banken te vergelijken. Bij Krediet@dvies ben je alvast aan het juiste adres!

1. Soort rentevoet

Maak de juiste keuze tussen een variabele en een vaste rentevoet. Een variabele rentevoet kan stijgen of dalen doorheen de looptijd van de lening, naargelang de situatie op de markt. Indien de rentevoeten op het moment van de kredietaanvraag hoog staan, loont het dus om een variabele rentevoet te kiezen. Je verwacht namelijk dat de rentevoeten in de toekomst dalen.

Vandaag kies je daarentegen best voor een vaste rentevoet. Nog nooit hebben de rentevoeten op de markt immers zo laag gestaan. De kans is dan ook reëel dat de rentevoeten de komende jaren weer gaan stijgen. Met een vaste rentevoet blijf je echt genieten van de huidige gunstige omstandigheden.

2. Juiste looptijd

Wanneer je kiest voor een lange looptijd, daalt de hoogte van jouw maandelijkse aflossingen. Maar ook je rentevoet zal stijgen. Je moet dus het juiste evenwicht vinden tussen de looptijd, de maandelijkse aflossingen en de rentevoet. Laat jouw bank het gunstigste scenario voor jou berekenen!

3. Verzekeringen bij dezelfde bank

Je bent niet verplicht om je brand- en schuldsaldoverzekering af te sluiten bij dezelfde bank als jouw hypothecaire krediet. Wel geven kredietgevers vaak een gunstigere rentevoet aan wie wél alles onder hun dak regelt. En het omgekeerde is ook waar: als je elders gaat met je verzekeringen, krijg je ongetwijfeld een hogere rente.

4. Perfecte moment

Iedere bank krijgt van het hoofdkantoor bepaalde doelstellingen voorgelegd. Indien een bank tegen het einde van het jaar niet voldoende hypothecaire leningen heeft toegekend, kan ze tijdelijk haar tarieven verlagen.

5. Compleet dossier

Neem een zo’n compleet mogelijk dossier mee naar de bank wanneer je jouw kredietaanvraag doet. Dat wil zeggen: je loonfiches van de voorbije maanden, andere bewijzen van inkomst en eventueel een voorlopige koopakte.

Beschik je niet over de nodige documenten? Dan zijn banken genoodzaakt om een schatting te maken. En dat maakt vergelijken tussen de voorstellen van de verschillende banken er voor jou niet gemakkelijker op.

6. Vergelijk banken

Je mag nooit te verlegen zijn om verschillende banken tegen elkaar uit te spelen. Doe eerst even research naar welke bank de laagste rentevoeten kan bieden. Nadien kan je met hun voorstel aankloppen bij je eigen bank en vragen of ze bereid zijn om jou een voordeligere rentevoet te bieden.

Of klop aan bij een neutrale bemiddelaar zoals Krediet@dvies. Wij werken samen met de meeste banken en hebben dus een het perfect overzicht om voor jou een gunstige lening te vinden.

Wil je meer weten over een hypothecaire lening?

Klik dan hier en vind alle informatie die je nodig hebt. Zit je nog steeds met vragen? Twijfel er dan niet aan om Krediet@dvies te contacteren. Onze medewerkers helpen jou graag verder!

Vind samen met Krediet@dvies een hypothecaire lening!

Omdat we als bemiddelaar samenwerken met de meest courante banken, hebben we een perfect overzicht van alle hypothecaire leningen en hun huidige rentevoeten. We bekijken in een gesprek van mens tot mens graag samen welke mogelijkheden voor jou voordelig zijn.

Je kunt altijd in een van onze kantoren terecht  wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen