December 24, 2022

Met de strenge Europese regels wat betreft het verminderen van onze uitstoot en het besparen op energie is het aanpakken van ons woningpark een heel belangrijke stap. Een groot deel van het woningpark in Vlaanderen is immers verouderd en kan wel een opknapbeurt gebruiken. Omdat niet iedereen de financiële slagkracht heeft om zomaar aan een renovatie te beginnen, riep de Vlaamse Overheid de renteloze energielening in het leven. Deze lening heeft met de Mijn VerbouwLening nu een opvolger die nog meer mensen gelukkig zal maken. Je mag deze lening gerust de goedkoopste groene lening noemen. Het zal meteen duidelijk worden waarom.

Wat is de Mijn VerbouwLening?

De Mijn VerbouwLening is eigenlijk, zoals de oude naam aangaf, een renteloze energielening. Je gaat dus een bedrag bij de Vlaamse Overheid kunnen lenen dat je binnen een bepaalde termijn moet terugbetalen. Hier hoef je dan wel geen interesten op te betalen. Voor je hier beroep op kunt doen, moet je natuurlijk wel aan een paar voorwaarden beantwoorden. Als je hieraan beantwoordt dan kun je een energieloze lening tot 60.000 euro aanvragen. Bij de renteloze energielening van voor september 2022 was dat ‘maar’ 15.000 euro.

De renteloze energielening is nu Mijn VerbouwLening

Veel mensen spreken nog altijd over de renteloze energielening, maar eigenlijk bestaat deze niet meer. Het concept bestaat nog wel maar de lening is vervangen door de zogenaamde Mijn VerbouwLening. Dit gebeurde op 1 september 2022. Het gaat om een gelijkaardige renteloze lening maar de nieuwe verbouwlening heeft heel wat extra voordelen. Zo komen er heel wat meer mensen in aanmerking voor deze lening in vergelijking met de renteloze energielening. Daarnaast kan er ook voor een hoger bedrag geleend worden en voor een langere looptijd. Het is dus belangrijk om te weten dat je geen renteloze energielening meer kunt aanvragen, maar dat je voor een Mijn VerbouwLening kiest.

Wie komt in aanmerking voor een renteloze energielening?

  • Particuliere verhuurders: Op deze mensen is in principe geen inkomensgrens van toepassing. Bij de particuliere verhuur wordt er wel naar de huurprijs gekeken die in de meeste gevallen (verschilt per gemeente)niet boven de 900 à 1000 euro mag liggen.
  • Particuliere eigenaars en bewoners: eigenaars die het pand ook bewonen en die beantwoorden aan de maximale inkomensgrens: maximaal 46170 euro voor een alleenstaande en alleenstaanden met 1 persoon ten laste of koppel zonder persoon ten laste met maximaal inkomen van 65960 euro (per persoon ten laste verhoogd met 3700 euro).
  • Particulieren die een woning erven of geschonken krijgen en onder de inkomensgrens blijven.
  • Verenigingen van mede-eigenaars
  • Niet commerciële instellingen of coöperatieve vennootschappen

Wanneer kom je niet meer in aanmerking voor een Mijn VerbouwLening?

Heb je al een renteloos renovatiekrediet of voor september 2022 een renteloze Energielening afgesloten dan kom je niet meer in aanmerking voor een Mijn VerbouwLening. Ook wanneer de centrale voor krediet aangeeft dat er geen lening mag gegeven worden, dan zal het Energiehuis de beslissing van de centrale volgen. Voor de rest komen alle mensen die niet aan de voorwaarden voldoen natuurlijk niet in aanmerking voor een Mijn VerbouwLening.

Meer informatie over de renteloze energielening

Wens je meer informatie over de renteloze energielening of de Mijn VerbouwLening zoals ze nu bekendstaat? Dan raden we je aan om eens contact op te nemen met Kredietadvies. Zij weten perfect al je vragen over deze lening en over leningen in het algemeen te beantwoorden. Contacteer ze vrijblijvend en ontdek wat ze voor jou kunnen betekenen.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen