January 31, 2022

Heb je interesse in een lening voor zonnepanelen? Dat is verstandig, want zelfs met het verdwijnen van de groenestroomcertificaten blijven zonnepanelen een rendabele investering om een lening voor aan te gaan. Lees in deze blog meer over de voordelen die zonnepanelen jou bieden.

1. Lage energierekening

De hoge energieprijzen zijn de voornaamste reden waarom mensen op zoek gaan naar voordeligere alternatieven. En dan kom je al snel bij zonnepanelen terecht. Met zonnepanelen bespaart een gezin van vier in Vlaanderen immers gemiddeld tot zo’n € 500 per jaar.

In België is namelijk het principe van de ‘terugdraaiende teller’ gangbaar. Dat wil zeggen dat jouw elektriciteitsmeter terugdraait op het moment dat je panelen stroom produceren die jij niet gebruikt. Die stroom wordt dan aan het netwerk gegeven en daar word jij vervolgens voor beloond.

2. Bijna energieonafhankelijk

Nog beter dan een lagere energierekening is complete onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet. Geen euro betalen voor je stroom, het is een droom voor velen. Met zonnepanelen ben je in ons land doorgaans 30 tot 40 % van het jaar onafhankelijk.

Straffer zelfs: er zijn oplossingen in de maak om de energie die je produceert, ook op te slaan. Dat kan bijvoorbeeld al met de huisbatterij van Tesla, genaamd Powerwall. Daarmee ben je tot 80 % van de tijd energieonafhankelijk.

3. Betere investering dan spaarboekjes

Vandaag komt de rente die je krijgt op een spaarboekje zelden boven de 0,50 %. Met andere – en directere – woorden: jouw spaargeld levert helemaal niets op. En het ziet er niet naar uit dat de rentevoeten in de toekomst op miraculeuze wijze zullen stijgen.

Maar wist je dat het rendement van zonnepanelen over een periode van 20 jaar geraamd wordt op maar liefst 8 %? Zelfs meer dan sommige aandelenportefeuilles?

Vind nu een aantrekkelijke lening

Zelfs als je nog niet over het nodige budget beschikt om zonnepanelen aan te kopen, kan je bij Krediet@dvies een aantrekkelijke lening bekomen. Wij werken immers samen met de meeste banken. Daarom maak je bij ons het meeste kans om de voordeligste lening te vinden.

In een vertrouwelijk gesprek van mens tot mens bekijken we samen jouw financiële situatie, je behoeften en de mogelijkheden die zich aanbieden. Zo kan jij iedere maand genoeg financiële ademruimte overhouden.

Je kunt bovendien altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen