April 6, 2022

Nu de energieprijzen de pan uit rijzen en daardoor ook de facturen de hoogte inschieten, overwegen steeds meer mensen om energiebesparende maatregelen te nemen. Dat betekent investeren om nadien geld te recupereren. Het investeren betekent natuurlijk wel dat je geld moet hebben. Op dit moment is een groene lening zeker en vast een te overwegen optie. Wij vertellen je waarom en ook hoe je de goedkoopste groene lening kunt vinden.

Wat is een groene lening?

Een groene lening is een type van persoonlijke lening. Maar waarom duiken dan her en der bij kredietverstrekkers specifieke groene leningen op als het toch om een klassieke persoonlijke lening gaat? Is het dan gewoon een verkooptruc? Neen, niet echt. Groene leningen worden allereerst aangeboden voor specifieke doeleinden. Je kunt er bijvoorbeeld niet je woonkamer mee verbouwen of je terras mee laten leggen. De bedoeling van deze lening is om je wel degelijk financieel te helpen bij het uitvoeren van ecologisch interessante projecten. Denk bijvoorbeeld aan het lenen voor de installatie van zonnepanelen, het plaatsen van een zonneboiler of het realiseren van een groen dak. Van zodra je aankoop of project een milieuvriendelijk karakter heeft, kom je in vele gevallen in aanmerking voor een groene lening.

Nu we weten wat een groene lening is, kunnen we het ook over de voordelen hebben ten opzichte van een klassieke persoonlijke lening. Het doel is immers nog altijd om de goedkoopste groene lening en de goedkoopste lening in het algemeen op de kop te tikken. Het interessante aan het gaan voor een groene lening is namelijk dat de rentevoeten van deze lening vaak een stuk lager liggen dan bij andere leningen. Je mag zelfs stellen dat de groene lening over het algemeen de laagste rentevoet van alle leningen heeft. Dat maakt het natuurlijk zeer interessant. Zeker als je weet dat je door de energiebesparende maatregelen ook al geld bespaart en je op deze manier je leninginvestering terugverdient. 

De goedkoopste groene lening vinden

Om de goedkoopste groene lening te vinden, is kijken en vergelijken de boodschap. Tegenwoordig biedt zowat iedere kredietverstrekker wel een groene lening aan en dan is het de kunst om ze allereerst te vergelijken. Hierbij is het nuttig om alle punten en komma’s goed in overweging te nemen. Vervolgens raden we aan om eens langs een financieel adviseur zoals Kredietadvies te gaan en daarna de kredietverstrekkers zelf te raadplegen. De verschillende voorstellen die je ontvangt, kan je immers gebruiken om uiteindelijk de goedkoopste groene lening te ontvangen. Zo spaar je niet alleen energie en energiekosten uit, maar bespaar je ook op de kosten van je lening. Twee vliegen in één klap.

Op zoek naar de goedkoopste groene lening met Kredietadvies

Het is altijd raadzaam om beroep te doen op een neutrale adviseur als je op zoek bent naar de goedkoopste groene lening. Experten zoals deze van Kredietadvies zijn perfect op de hoogte van de huidige tarieven zodat ze samen met jou het beste uit een voorstel kunnen halen.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen