January 29, 2022

Het is al groen en ecologisch wat de klok slaat… en terecht als we de klimaatopwarming en gevolgen ervan in acht nemen. Ook in de auto-industrie zien we een trend naar steeds groenere wagens; niet alleen op elektriciteit, maar ook op lpg en waterstof. Kredietverstrekkers gaan graag mee in deze milieuvriendelijke trend en dragen hun steentje bij door middel van de groene autolening. We bekijken wat een groene autolening precies is en of deze manier van geld lenen voor een auto goedkoper is dan de klassieke autolening.

Wat is een groene autolening?

Een groene autolening is simpelweg een lening die je afsluit voor de aankoop van een groene wagen. Een groene wagen is dan weer een wagen die op ecologisch gebied goede punten scoort. Er zijn tegenwoordig heel wat kredietverstrekkers die naast de klassieke autolening ook een groene autolening aanbieden.

Wie groene autolening zegt, denkt misschien meteen aan 100% elektrische wagens. En inderdaad, deze wagens komen in aanmerking voor de ecologische lening, maar daar blijft het niet bij. Ook hybride voertuigen, cng-wagens, LPG-wagens en auto’s die op waterstof rijden kunnen, indien ze aan de voorwaarden beantwoorden, met een groene autolening gekocht worden.

Is een groene autolening goedkoper?

De groene autolening kan inderdaad een goede oplossing zijn als je op zoek bent naar een goedkope autolening. Er zijn tegenwoordig verschillende kredietverstrekkers die meegaan in het ecologische groene verhaal en de aankoop van groene wagens willen stimuleren door autoleningen met interessante rentevoeten aan te bieden. Deze autoleningen zijn op deze manier inderdaad voordeliger en goedkoper dan de klassieke autolening. Het is best om bij de kredietverstrekker na te gaan of deze voordelige leningen voor eco vriendelijke auto’s aanbiedt. 

Het is zelfs zo dat het verhaal nog goedkoper wordt als er een nieuwe groene auto wordt aangeschaft en als je de duur van de lening zo kort mogelijk probeert te houden. De lening voor een tweedehands eco vriendelijke wagen is nog altijd goedkoper dan de lening voor een klassieke wagen, maar is vaak iets duurder dan de lening voor de aankoop van een nieuwe groene wagen. 

Hoe wordt de groene autolening toegekend?

Voor kredietverstrekkers de groene autolening toekennen, moeten ze natuurlijk zeker weten dat je als kredietnemer wel degelijk een groene wagen gaat aankopen. In de meeste gevallen gaat men hiervoor naar de CO²-uitstoot van de wagen kijken. De CO²-uitstoot van een wagen vind je onder meer terug op het gelijkvormigheidsattest. Standaard wordt een wagen met een CO²-uitstoot van minder dan 135 g/km als een groene of ecologische wagen beschouwd. Een andere manier om aan te tonen dat je een groene wagen gaat kopen, is door de bestelbon voor te leggen. 

Advies over de groene autolening

Kredietadvies geeft je graag meer informatie over de groene autolening en welke kredietverstrekkers deze lening aanbieden zodat je de beste autolening op de kop kunt tikken.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen