January 27, 2022

Daar sta je dan… klaar voor een van de grootste stappen in je leven: het aangaan van een lening bij een bank. Geld lenen, kost geld; een slogan die ongetwijfeld bekend in de oren klinkt. Je gaat daarom maar beter op zoek naar de beste bank voor je lening. Maar wat is de beste bank? Is dat de bank die de laagste rentevoet aanbiedt of zijn er nog andere factoren waarmee ik rekening moet houden als ik een lening ga afsluiten? Wij proberen een gepast antwoord op al deze vragen te geven.

De beste bank voor een lening is vergelijken

Het is heel moeilijk om zomaar aan te geven ‘dit is de beste bank voor een lening’ of ‘deze bank zal het zeker en vast worden als je een hypotheek zoekt’. Het zit net iets ingewikkelder in elkaar en het is vooral een kwestie van verschillende banken af te schuimen om zo een idee te krijgen van wat ze kunnen aanbieden. Rentevoeten veranderen voortdurend en andere zaken zoals of je al klant bent en of je familieleden klant zijn, kunnen bijvoorbeeld ook een belangrijke rol spelen in het voorstel dat je gaat krijgen. 

Van zodra je bij enkele banken een kredietofferte hebt gekregen, is het tijd om alles eens te vergelijken. Aangezien banken vaak niet meteen hun beste tarieven op tafel gaan gooien, loont het vervolgens de moeite om met het beste voorstel naar de concurrenten te stappen. Misschien kunnen ze hun huidige kredietofferte nog wel herzien en je toch nog iets beters voorschotelen. Het is op deze manier dat je de beste bank met de goedkoopste lening vindt. 

De goedkoopste lening vs extra voordelen

De goedkoopste lening betekent niet automatisch de goedkoopste oplossing. Er zijn immers nog enkele andere factoren waarmee je best rekening houdt. Zo zal je bijvoorbeeld bij het afsluiten van een hypotheek ook nog enkele bijkomende verplichte verzekeringen moeten afsluiten. Denk aan de schuldsaldoverzekering en de brandverzekering. Ook extra administratieve kosten zijn bijna een standaard onderdeel van het leenkostenplaatje. Leg daarom al deze kosten samen en bekijk dan of je zogenaamde goedkoopste lening nog steeds de goedkoopste lening is.

De beste bank… een kwestie van vertrouwen

Een lage rentevoet, een interessante looptijd, misschien nog kortingen op je verzekeringen… het klinkt allemaal leuk en iedere bank zal je op deze manier proberen te overtuigen om met hen in zee te gaan. Als de verschillen tussen banken of kredietverstrekkers echter klein zijn dan komt er nog een belangrijk ander aspect bij kijken en dat is vertrouwen. Bij welke bank voel jij je het beste en met wie had je een goed gesprek. Zit deze relatie vanaf de start goed dan is dit zeker een pluspunt dat je moet meenemen in je keuze van de beste bank voor een lening.

Samen op zoek naar de beste bank voor jouw lening

Waar begin je nu met je zoektocht? Het is niet altijd even eenvoudig om de eerste stap te zetten. Bovendien kan je moeilijk naar alle banken stappen… dan ben je wel even bezig. Een alternatief kan daarom zijn om eens contact op te nemen met de financiële experten van Kredietadvies. Door hun jarenlange ervaring en up-to-date informatie kunnen ze jou helpen in je zoektocht naar de beste bank met de goedkoopste lening.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen