January 31, 2022

Heb je een nieuwe woning op het oog? Maar beschik je nog niet over de nodige financiële middelen omdat je huidige woning nog niet verkocht is? Dan kan je bij Krediet@dvies een overbruggingskrediet aangaan. In deze blog lees je meer over de voordelen van een overbruggingskrediet

Als je een overbruggingskrediet aangaat, gaat de bank jou het bedrag voorschieten dat je zal krijgen voor de verkoop van je eigendom. Zo kan je de periode overbruggen tussen het tekenen van de aankoopovereenkomst van je nieuwe woning en de verkoop van je oude woning. En dat heeft vele voordelen..

Maar wat als de rentevoeten net drastisch zijn gedaald? Dan heb je ook met een vaste rentevoet mogelijkheden om mee te genieten van de gunstige omstandigheden. Je kan bijvoorbeeld gaan voor een herfinanciering van je hypothecaire lening. En daar zijn goede redenen voor.

Onmiddellijk beschikbaar

Je kan snel beschikken over het bedrag dat je nodig hebt om een nieuwe woning te kunnen aankopen. Zo loop je niet het risico dat je droomwoning verkocht zal zijn aan andere geïnteresseerden, nog voor jij beschikt over de opbrengsten van je verkochte woning. Geen druk

Je komt niet onder druk te staan om je huidige woning te verkopen. Je kan wachten op het ideale moment op de huizenmarkt om zo het hoogst mogelijke bedrag voor je woning te krijgen.

Met een overbruggingskrediet vermijd je dus de verleiding om je woning te snel aan een te lage prijs te verkopen. Omdat we met verschillende banken samenwerken, kan je bij Krediet@dvies zelfs een overbruggingskrediet bekomen met een looptijd tot 24 maanden.

Meer financiële ademruimte

Dankzij het overbruggingskrediet moet je geen tweede hypotheek aangaan om een nieuwe woning te kopen. Bij de meeste gezinnen is dat niet eens mogelijk, gezien het beperkte gezinsbudget.

Flexibiliteit

De rentevoet van een overbruggingskrediet is vast, maar je hebt wel de keuze uit verschillende mogelijkheden om de rente af te lossen:

  • Je betaalt tijdens de looptijd van de overbrugging maandelijks rente af op het bedrag dat je hebt geleend. Dat is het geval bij het klassieke overbruggingskrediet.
  • Je betaalt geen maandelijkse rentetijdens de looptijd van de overbrugging, maar je lost de rente af samen met het kapitaal op het moment dat je huidige woning verkocht is.

Fiscale voordelen

De rente die je betaalt op het bedrag van het overbruggingskrediet is fiscaal aftrekbaar.

Gratis en vrijblijvend advies

Ben je op zoek naar een overbruggingskrediet? Spring dan gerust even binnen. In een vertrouwelijk gesprek van mens tot mensbekijken we samen jouw financiële situatie, je behoeften en de mogelijkheden die zich aanbieden.

Je kan bovendien altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt. Altijd om de hoek dus. Loop dus maar gewoon binnen of maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak!

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen