January 31, 2022

Een opbrengsteigendom kopen is de perfecte oplossing voor jonge mensen die nog niet over de nodige financiële middelen beschikken om de woning te kopen die ze wensen. Lees in deze blog waarom dat zo is.

Wat is een opbrengsteigendom eigenlijk?

Een opbrengsteigendom is een huis of appartement dat je aankoopt niet om zelf te bewonen, maar om (gedeeltelijk of tijdelijk) te verhuren. Op die manier kan je de maandelijkse lasten van de afbetaling dekken met de huurinkomsten.

Waarom is een opbrengsteigendom kopen interessant voor jonge mensen?

Vaak wordt een opbrengsteigendom gekocht als een investering die zichzelf terugbetaalt. Dat is niet alleen voordelig voor mensen die in een financieel comfortabele situatie verkeren, maar ook voor jonge mensen die op zoek zijn naar een eigen stekje.

Zo kunnen we bijvoorbeeld perfect begrijpen dat jij je oog hebt laten vallen op een groot huis en dat je iets meer ruimte wilt dan een klein appartement. Uiteraard kleeft er aan dat grote huis ook een bijhorend prijskaartje.

Als het bijvoorbeeld een huis met meerdere verdiepingen is, kan je van iedere verdieping een appartement maken. Jij kan dan het gelijkvloers behouden om zelf in te wonen en de overige verdiepingen verhuren aan derden.

Met die huurinkomsten kan je de lening die je aanging om het grote huis te kopen deels dekken. Zodra je afbetalingstermijn erop zit en de woning helemaal van jou is, kan je van het hele huis gebruikmaken.

Of je kan natuurlijk ook gewoon een appartement aankopen, bij je ouders blijven wonen en het tijdelijk verhuren. Zo kan je gedurende de eerste jaren de aflossingen dekken met je huurinkomsten.

Welke voordelen heeft een opbrengsteigendom nog?

Twijfel je nog om een opbrengsteigendom te kopen en blijf je liever toch nog wat sparen, zodat je de lening helemaal zelf kan afbetalen? Weet dan dat geld op je spaarboekje helemaal niets meer oplevert.

Een investering in vastgoed – wat jouw opbrengsteigendom is – levert jou daarom een hoger rendement op dan een gewone spaarrekening.

Vind nu een voordelige hypothecaire lening

Om jouw opbrengsteigendom te kunnen kopen, wil je natuurlijk beroep doen op een voordelige hypothecaire lening. Omdat Krediet@dvies samenwerkt met de meest courante banken, hebben wij het ideale overzicht om de lening te vinden die het best bij jou past.

In een vertrouwelijk gesprek van mens tot mensbekijken we samen jouw financiële situatie, je behoeften en de mogelijkheden die zich aanbieden. Zo kan jij iedere maand genoeg financiële ademruimte overhouden.

Je kunt bovendien altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen