January 31, 2022

Lenen voor een opbrengsteigendom is een goed idee, ook al beschik je over weinig eigen inbreng. Veel mensen denken immers dat je stinkend rijk moet zijn om een opbrengsteigendom aan te kopen, maar er zijn zeker mogelijkheden voor een beperkt budget.

Heb je een budget van minder dan pakweg 150.000 euro? Dan hoeven we jou niet te vertellen dat het aankopen van een tweede woning iets moeilijker wordt. Toch zijn er een aantal interessante vastgoedinvesteringen die je kan doen met een beperkt budget. Hieronder geven we enkele voorbeelden.

1. Garagebox

In stadskernen wordt het steeds moeilijker om een wagen te parkeren en de vraag naar een (overdekte) parkeerplek is dan ook erg groot. Daarom is een investering in een garagebox een rendabel project. Je kan zo’n box vaak voor zo’n 25.000 euro kopen, waarna je ‘m op maandbasis verhuurt.

2. Studentenkamer

Voor een investering in een studentenkamer is het benodigde budget over het algemeen significant lager dan bij een huis of appartement. Studentenkamers zijn erg gewild op de investeringsmarkt en liggen vaak in een strategisch goed gelegen buurt.

Bovendien is het een interessante investering wanneer je zelf een zoon of dochter hebt die gaat studeren. Je verliest immers geen eurocent aan huur. Elke euro die je afbetaalt aan een lening, blijft van jou in de vorm van vastgoed.

3. Hotelkamer

Hotels bieden de mogelijkheid om een hotelkamer van hen te kopen. Zij verhuren de kamer dan per nacht verder aan hun gasten. Jij krijgt in ruil uiteraard het bedrag per nacht voor het verblijf in je kamer, maar je krijgt ook een deel van de opbrengsten van de bar en het restaurant. Belangrijk: kies een hotel uit met een hoge bezettingsgraad.

4. Vakantiewoning

Net zoals hotels kan je in de meeste vakantieparken een vakantiewoning kopen. Het is vooral een rendabele investering wanneer je er zelf ook een aantal weken per jaar verblijft, want zo hoef je geen dure reis te bekostigen.

Lenen voor opbrengsteigendom? Vind samen met Krediet@dvies een geschikte lening

Omdat we als bemiddelaar samenwerken met de meest courante banken, hebben we een perfect overzicht van alle hypothecaire leningen die passen bij jouw financiële situatie. We bekijken in een gesprek van mens tot mens graag samen welke mogelijkheden voor jou voordelig zijn.

Je kunt altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen