January 29, 2022

Heb jij je droomwoning op het oog, maar is je huidig appartement of huis nog niet verkocht? Geen nood! Met een overbruggingskrediet kan jij onmiddellijk over het nodige kapitaal voor de nieuwe woonst beschikken en geduldig wachten op een koper voor je oude woning.

Wat is een overbruggingskrediet?

Een overbruggingskrediet is de ideale oplossing indien jij een nieuwe woning op het oog hebt, maar je oude woning nog niet verkocht is. De bank schiet jou bij een overbruggingskrediet namelijk de verwachte verkoopwaarde van jouw oude woning voor om je nieuwe woning aan te kopen.

Op die manier kan je de periode tussen de aankoop van je nieuwe woning en de verkoop van je oude woning overbruggen. Jij loopt je nieuwe droomhuis dus niet mis, omdat je te lang hebt moeten wachten tot je huidige woning verkocht is.

Hoe werkt een overbruggingskrediet?

Om uit te leggen hoe een overbruggingskrediet precies in de haak zit, nemen we Lore en Patrick als voorbeeld. Zij wonen momenteel in een stadsappartement met een geschatte waarde van 180.000 euro. Omdat ze aan kinderen willen beginnen, hebben ze een ruimere woning ter waarde van 250.000 euro op het oog.

Omdat hun appartement nog niet verkocht is, gaan ze een overbruggingskrediet aan voor de waarde van 180.000 euro. Voor de overige 70.000 euro sluiten ze een nieuwe hypothecaire lening af. Op het moment dat ze hun stadsappartement hebben verkocht, betalen ze het geleende overbruggingskrediet van 180.000 euro plus de intresten terug.

Wat zijn de voordelen van een overbruggingskrediet?

Het belangrijkste voordelen van een overbruggingskrediet is dat je onmiddellijk over het nodige kapitaal beschikt om de nieuwe woning te financieren. Je hoeft niet te wachten op de verkoop van je huidige woonst en zo het risico lopen om te laat te zijn.

Ook voel jij je niet verplicht om je huidige woning snel-snel aan een lagere prijs dan de werkelijke waarde te verkopen. Je komt dus niet onder druk te staan. Je hebt nu de mogelijkheid om te wachten op de juiste koper met het juiste bod.

Je kan er bovendien voor kiezen om de rente op het geleende bedrag van het overbruggingskrediet oftewel maandelijks of in één keer te samen met het kapitaal af te lossen.

Vind een overbruggingskrediet bij Krediet@dvies

Omdat we als bemiddelaar samenwerken met de meest courante banken, hebben we een compleet overzicht van alle overbruggingskredieten en rentevoeten die het best passen bij jouw specifieke situatie.

We bekijken in een gesprek van mens tot mens graag samen jouw mogelijkheden. Je kunt altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen