January 31, 2022

Al geruime tijd schommelt de Belgische langetermijnrente rond de nul. Ver van jouw bed? Misschien niet, want mogelijk heeft het gevolgen voor wie een hypothecaire lening wil aangaan. Lees er in deze blog meer over.

Wat is dat eigenlijk, de langetermijnrente?

Met langetermijnrente wordt de rente bedoeld die je krijgt wanneer je belegt in een staatsobligatie die nog 10 jaar loopt. Deze rente staat historisch laag. En dat heeft gevolgen voor vele partijen.

Tot voor kort zakte de langetermijnrente zelfs onder nul. Dat betekende dat wie in staatsobligaties belegde geen rente ontving, maar moest betalen.

Wat betekent dit voor jouw spaargeld?

Hoewel de rentevoet van spaarboekjes niet bepaald wordt door de lage langetermijnrente en eerder door de kortetermijnrente, is het geen fantastisch nieuws voor wie zijn geld op de bank spaart. De banken zullen immers niet snel geneigd zijn om de rente op spaarboekjes te verhogen.

Momenteel houdt de wettelijke minimumrente van 0,11 procent de rente op de spaarboekjes nog kunstmatig hoog. De Europese Centrale Bank zal daarom eerst de korttermijnrente moeten optrekken, alvorens de rentevoeten op de spaarboekjes stijgen.

Rente hypothecaire lening

Wie op zoek is naar een hypothecaire lening, kan profiteren van de lage langetermijnrente. De gemiddelde rentestand voor woonleningen staat immers bij alle banken op het laagste peil ooit. Zo bedraagt de gemiddelde vaste hypotheekrente met een looptijd van 10 jaar amper zo’n 1,22 procent.

Met andere woorden: het is nu het ideale moment om een hypothecaire lening met een gunstige rentevoet aan te gaan. Wie te lang wacht, ziet de rentevoeten misschien wel terug stijgen.

Vind nu de voordeligste hypothecaire lening

Ben je geïnteresseerd in een hypothecaire lening? Krediet@dvies werkt samen met vele banken. Daarom maak je bij ons het meeste kans om de voordeligste lening te vinden.

In een vertrouwelijk gesprek van mens tot mens bekijken we samen jouw financiële situatie, je behoeften en de mogelijkheden die zich aanbieden. Zo bekom jij een gunstige hypothecaire lening, waardoor je genoeg financiële ademruimte behoudt.

Je kunt bovendien altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen