January 31, 2022

Ben je van plan een tweede woning te kopen om te verhuren? En zoek je een geschikte lening? Krediet@dvies geeft jou in deze blog tips om het hoogste rendement te halen uit jouw investering.

Waarom een tweede woning kopen?

Spaarboekjes brengen zo goed als niets meer op. Je vindt haast geen enkele bank die meer dan 0,90 % rente geeft op een spaarrekening. En het ziet er niet naar uit dat die situatie de komende jaren gaat veranderen.

Mensen die iedere maand genoeg financiële ademruimte hebben of wat geld opzij hebben staan, zoeken daarom naar alternatieven voor de spaarrekening. Vastgoed is een veilige en stabiele keuze. Daarom kiezen mensen steeds vaker voor een tweede woning of opbrengsteigendom.

Door de stabiele vastgoedmarkt daalt een tweede woning wellicht niet in waarde. En vooral: als je de woning verhuurt, krijg je iedere maand een aardig bedrag aan extra inkomsten. Deze inkomsten kan je gebruiken om de lening af te betalen, zodat de investering zichzelf terugbetaalt.

Enkele tips:

1. Kies voor een betaalbaar project

Maak voor iedere interessante woning de berekening van hoeveel je moet lenen en het maandelijkse aflossingsbedrag dat je verschuldigd bent, gebaseerd op alle mogelijke leentermijnen. Het bedrag dat je maandelijks bekomt, moet je dan afwegen tegen de maximale huurprijs die je voor het pand kan vragen.

Op die manier kan je zien welk project voor jou het meeste per maand kan opbrengen. En welke woning zichzelf het snelst terugbetaalt.

2. Zoek een voordelige lening

Bij de aankoop van een tweede woning hoor je steeds de voordeligste lening met de laagste rentevoet te kiezen. Hoe lager de rentevoet, hoe lager het maandelijkse aflossingsbedrag en hoe meer je van de huurinkomsten overhoudt.

Dat alles is natuurlijk niets nieuws, maar wist je dat je bij Krediet@dvies meer kans maakt om een voordelige lening te vinden? We werken namelijk samen met een groot netwerk van banken, waardoor je de keuze hebt uit een groot aanbod van hypothecaire leningen.

Als je daarentegen rechtstreeks leent bij een afzonderlijke bank, is jouw keuze beperkt tot de financiële producten van die bepaalde bank. Bovendien moet je bij de meeste banken minstens 20 % van het totale kostenplaatje zelf kunnen financieren.

Omdat Krediet@dvies samenwerkt met een grote verscheidenheid aan banken, kan je bij ons echter100 % van het volledige aankoopbedrag lenen.

3. Betaal je lening af met huurinkomsten

Zoals we hierboven al aanhaalden, is een tweede woning een investering die zichzelf terugbetaalt. Probeer daarom steeds een project te zoeken waarbij het maandelijkse aflossingsbedrag voor de hypothecaire lening gedekt wordt door de huurinkomsten.

Sterker zelfs: probeer steeds een positieve marge te hebben tussen je maandelijks aflossingsbedrag en de huurinkomsten. Zo bouw je een buffer op die tijdelijke leegstand van je woning kan opvangen. Hou er rekening mee dat je huurwoning gemiddeld jaarlijks één maand leeg staat.

Gratis en vrijblijvend advies

Ben je op zoek naar een hypothecaire lening voor een tweede woonst? Krediet@dvies denkt graag met jou mee. Spring dus gerust even binnen. In een vertrouwelijk gesprek van mens tot mens bekijken we samen jouw financiële situatie, je behoeften en de mogelijkheden die zich aanbieden.

Je kunt bovendien altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben we kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen