January 29, 2022

Wil je lenen voor een tweede woning? Dan is het belangrijk om te weten dat er enkele zaken zijn veranderd in 2020. In deze blog hebben we het onder meer over het belastingvoordeel en de eigen inbreng bij het lenen voor een tweede woning.

1. Belastingvoordeel blijft

De woonbonus mag dan al wel afgeschaft zijn, bij een lening voor een tweede woning kan je nog wel genieten van een federaal belastingvoordeel. Dat voordeel bedraagt 30 % en hangt af van jouw netto belastbaar inkomen, met een maximum 2.310 euro.

Dat betekent dat je in het beste geval een korting krijgt van 693 euro op jouw personenbelasting. Je verliest helaas wel het recht op de verhoging van de Vlaamse woonbonus op je eerste woning, indien je daar nog van zou genieten.

2. Heropname van hypotheek eerste woning

Heb jij de lening van jouw eerste gezinswoning al helemaal of deels afgelost? Dan heb je de mogelijkheid tot heropname van die hypotheek voor de aankoop van je tweede woning. Daarbij mag je niet vergeten dat een bank enkel een hypotheek neemt op vastgoed in België, niet op een appartement of huis in het buitenland.

3. Hogere eigen inbreng

Ook wanneer je een lening wil aangaan voor een tweede woning, zal jouw eigen inbreng sinds het begin van dit jaar hoger moeten liggen. Zo mag je maar tot maximum 90 % van de waarde van de tweede woning lenen. Dat betekent dus dat je een eigen inbreng van minimum 10 % moet hebben.

Vind samen met Krediet@dvies een lening voor een tweede woning

Omdat we als bemiddelaar samenwerken met de meest courante banken, hebben we overzicht van alle leningen die het best passen bij jouw specifieke situatie. Ook zijn er mogelijk oplossingen indien je niet beschikt over 10 % van de waarde van de tweede woning.

We bekijken in een gesprek van mens tot mens graag samen jouw mogelijkheden. Je kunt altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen