January 29, 2022

Een hypotheek krijgen als jonge twintiger is in 2020 niet meer zo evident. Zo moet je een eigen inbreng hebben, wat niet evident is door de hoge vastgoedprijzen. In deze blog geven we jou graag wat tips om een gepaste hypotheek te vinden.

1. Maximaal 90 % van waarde woning lenen

In 2020 is de wetgeving rond de eigen inbreng heel duidelijk geworden: je moet bij het aangaan van een hypothecaire lening ten minste 10 % van de waarde van de beoogde woning zelf op tafel leggen. Dat betekent dat je maximaal 90 % van de waarde mag lenen.

Voor een jonge twintiger is dat uiteraard niet makkelijk, want je hebt nog niet de tijd gehad om genoeg geld opzij te zetten. Toch zijn er oplossingen mogelijk. De medewerkers van Krediet@dvies bekijken graag met jou over welke opties jij beschikt indien je nog niet voldoende hebt gespaard.

2. De bekende 1/3-regel

Buiten de eigen inbreng is ook het inkomen een bepalende factor in jouw lening-aanvraag. Hoe hoger jouw inkomen, hoe meer financiële draagkracht je hebt. En dan is voor de meeste banken de vuistregel van 1 op 3 van tel.

Dat wil zeggen: maximum een derde van jouw loon mag naar de afbetaling van jouw hypotheek gaan. Voor wie het moet doen met een startersinkomen, kan dat weer een moeilijke opgave worden.

Vind samen met Krediet@dvies een hypothecaire lening

Omdat we als bemiddelaar samenwerken met de meest courante banken, hebben we een perfect overzicht van alle hypothecaire leningen en rentevoeten die het best passen bij jouw financiële situatie, ook al sta je nog maar aan het begin van je carrière.

We bekijken in een gesprek van mens tot mens graag samen jouw mogelijkheden. Zo kan je bij ons bijvoorbeeld gebruikmaken van een notariskostenlening.

Je kunt altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen