January 31, 2022

Ben je op zoek naar de beste hypothecaire lening? Dan begrijpen we dat je soms de bomen niet meer door het bos ziet. Er zijn namelijk zoveel banken en mogelijkheden. In deze blog geven we jou tips om de beste lening voor jou te vinden.

1. Eigen inbreng

Kan je meer dan 20 % van de waarde van de woning zelf inbrengen? Dan zien de banken jou graag komen. Hoe groter de eigen inbreng, hoe voordeliger de tarieven waaraan je kunt lenen. Maar zelfs wie geen eigen inbreng heeft, hoeft niet te wanhopen. Banken kijken naar verschillende factoren bij het berekenen van je rentevoet.

2. Jouw inkomen

Wees niet verlegen om voor een keer eens goed uit te pakken met jouw loon. Is jouw inkomen stabiel? Benadruk dat dan bij de bankbediende. Banken willen namelijk zeker zijn dat ze hun centen gaan terugzien. Als jij goed verdient, vorm je een laag risico. Daarom krijg je de beste voorwaarden en de laagste tarieven.

3. Vaste of variabele rentevoet

Het is momenteel het ideale moment om te lenen. Zelfs hypothecaire leningen op 10 jaar hebben al makkelijk een rentevoet onder de 2 %. En dat gaat volgens alle voorspellingen nog een tijdje zo blijven. Daarom is het slim om nu een vaste rentevoet te kiezen.

Toch moet je de optie van een variabele rentevoet niet meteen afwijzen. Een variabele rentevoet ligt bij de start van de lening sowieso nog lager dan de vaste rentevoet. Ja, de rente kan in de toekomst stijgen, maar zelfs die stijging is wettelijk vastgelegd en minimaal.

4. Vergelijk alle banken

Het loont om bij verschillende banken te kijken naar wat jouw mogelijkheden zijn. Zo kan je hen zelfs tegen elkaar uitspelen.

Heb je de juiste bank gevonden? Dan is het slim om voor alle randzaken ook bij diezelfde bank te blijven. Denk bijvoorbeeld maar aan de schuldsaldoverzekering. De bank is dan eerder geneigd om jou een lening aan betere voorwaarden te geven.

Vind samen met Krediet@dvies een hypothecaire lening

Bij ons vind je ongetwijfeld de beste hypothecaire lening. Waarom? We werken namelijk samen met de meest courante banken. Dat geeft ons een breed overzicht over al jouw mogelijkheden, waardoor we kunnen gaan voor de allerlaagste rentevoeten.

Benieuwd? Wij ook! Laat ons maar eens samenzitten voor een gesprek van mens tot mens. Graag praten onze medewerkers over jouw huidige financiële situatie, je verwachtingen en de mogelijkheden die zich aanbieden.

Je kunt altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen