May 30, 2023

Een van de interessantste investeringen op lange termijn blijft nog altijd de investering in bakstenen. Met geen enkele andere investering heb je zoveel zekerheid op een mooi winstpercentage door de jaren heen. Maar daar stopt het niet want voor de echte investeerders is er binnen deze categorie nog de superinteressante buy to let hypotheek. Maar wat is een buy to let hypotheek nu precies? En waarom is het financieel zo interessant om precies voor deze vorm van hypotheek te kiezen?

Wat is een buy to let hypotheek?

Als we de letterlijke vertaling van het woord onder de loep nemen, onthult deze naam al een groot deel van het hypotheekmysterie. “Buy to let” betekent immers “kopen om te verhuren” en dat is precies waar het bij deze hypotheek om draait. Met de prijzen van woningen dus ook huurbedragen die steeds stijgen, is het een zeer interessante beleggingsvorm. Je gaat immers een woning kopen met als doel om de woning na de aankoop meteen te verhuren waardoor de huurder een groot deel van je lening gaat afbetalen. Je geniet dus van twee grote voordelen: langs de ene kant zal je woning door de jaren heen alleen maar in waarde stijgen en langs de andere kant betaal je met de huur jouw lening af. Bovendien zal de huur die je ontvangt na verloop van tijd ook hoger gaan liggen dan de afbetaling die je aan de kredietverstrekker moet betalen.

De voordelen van deze hypotheek op een rij

Als je op zoek bent naar een slimme manier om je geld te investeren, dan is een buy to let hypotheek misschien iets voor jou. Een buy to let hypotheek is een speciale lening waarmee je een woning kunt kopen om vervolgens te verhuren aan anderen. Je gaat dus je lening afbetalen met de huurinkomsten van deze woning. Zo kun je profiteren van de hoge huurprijzen en de waardestijging van het vastgoed. Bovendien kun je met een buy to let hypotheek vaak meer lenen dan met een gewone hypotheek, omdat de verhuurinkomsten meetellen voor je leencapaciteit. En je kunt ook nog eens gebruikmaken van fiscale voordelen.

Mag ik een gekochte woning meteen verhuren?

Als je een woning koopt, wil je die misschien meteen verhuren om extra inkomsten te genereren. Maar mag dat eigenlijk zomaar? Het antwoord is: niet altijd. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je je koophuis wilt verhuren.

Ten eerste moet je woning voldoen aan de elementaire eisen van veiligheid, gezondheid en bewoonbaarheid. Je moet ook een energieprestatiecertificaat laten opmaken door een erkende energiedeskundige. Verder moet je een rookmelder plaatsen in de verhuurde woning en de woning in goede staat van onderhoud afgeven aan de huurder.

Ten tweede moet je soms een bepaald attest kunnen voorleggen aan de gemeente waar de woning zich bevindt, bijvoorbeeld als je een studentenkamer of een sociale woning wilt verhuren. Dit attest kan geld kosten en moet je aanvragen voor je de woning verhuurt.

Ten derde moet je rekening houden met de fiscale gevolgen van het verhuren van een woning. Je betaalt als verhuurder onroerende voorheffing en wordt belast via de personenbelasting op basis van het kadastraal inkomen van de woning. Je moet ook de huurprijs en de eventuele gemeenschappelijke kosten en lasten vermelden in alle advertenties.

Meer info over de buy to let hypotheek

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een buy to let hypotheek? Neem dan contact op met Kredietadvies. Zij staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te adviseren over de beste optie voor jouw situatie. Met een buy to let hypotheek kun je jouw vermogen laten groeien en genieten van een passief inkomen uit verhuur.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen