January 31, 2022

Maak je trouwplannen, maar kom je een beetje te kort om je droomhuwelijk te financieren? Dan is een huwelijkslening geschikt voor jou. In deze blog gaan we dieper in op de vele voordelen die een huwelijkslening jou te bieden heeft

Met welke kosten moet je allemaal rekeninghouden?

Trouwen kost geld. Met het organiseren van een huwelijksfeest gaan er heel wat kosten gepaard. Denk maar aan de kosten voor de zaal, de traiteur, een dj of muziekbandje, bloemen, een fotograaf, enzovoort. Ook de trouwringen mag je daarbij rekenen.

Omdat velen dromen van een perfecte trouwdag en bepaalde wensen in het achterhoofd hebben, schiet het beschikbare budget soms een beetje te kort. Daarom kan het handig zijn om beroep te doen op een huwelijkslening. Je leent dus niet de volle pot, maar je vult je budget aan met de ontbrekende financiële middelen.

Wat is een huwelijkslening?

Een huwelijkslening is eigenlijk een persoonlijke lening. Een persoonlijke lening kan jij aanvragen zonder een bepaald doel te moeten verantwoorden. Met andere woorden: je kiest zelf aan wat je het geld besteed: de traiteur, een ringen, een huwelijksreis, …

Na het toekennen van de lening, zal de bank het geld in zijn geheel op jouw rekening storten. Je hoeft nadien zelfs geen betaalbewijzen voor te leggen om die aankopen te verantwoorden. De enige verplichting die jij hebt, is de lening afbetalen met maandelijkse aflossingen.

Wat zijn de voordelen van een huwelijkslening?

1. Vaste looptijd

Een huwelijkslening of persoonlijke lening heeft altijd een vaste looptijd. Dat betekent dat jij vooraf samen met de bank beslist op hoeveel jaar jij de lening wilt aflossen. Hou er wel rekening mee dat de meeste persoonlijke leningen een maximumlooptijd van 10 jaar hebben.

2. Vast aflossingsbedrag

Bij het afsluiten van de persoonlijke lening weet je ook perfect welk bedrag jij maandelijks zal moeten aflossen, want het maandbedrag is vastgelegd. Je komt daardoor niet voor onverwachte kosten of verrassingen te staan.

3. Vaste rentevoet

Een hypothecaire lening kan weleens een variabele rentevoet hebben, die gedurende de looptijd van je lening kan dalen of stijgen. Dat is niet het geval bij een persoonlijke lening. Je krijgt namelijk een vaste rentevoet. Je betaalt iedere maand dezelfde interest.

Zoek je een huwelijkslening? Laat Krediet@dvies jou helpen

Heb je interesse in een huwelijkslening om mee je huwelijksdag te helpen financieren? Krediet@dvies werkt samen met de meeste financiële instellingen en banken, waardoor we een perfect overzicht hebben van de gangbare rentevoeten en persoonlijke leningen.

Spring gerust even binnen. In een vertrouwelijk gesprek van mens tot mens bekijken we samen jouw financiële situatie, je behoeften en de mogelijkheden die zich aanbieden.

Je kunt bovendien altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen