January 31, 2022

Heb jij je weleens afgevraagd: ”Hoeveel mag ik lenen voor een huis?” Wel, dan geven we jou in deze blog graag een antwoord op die vraag. Zo hebben we het over de verschillende factoren die bepalen hoeveel jij kan lenen.

1. Inkomen

Of je nu vast werk, een interim-job of een zelfstandige activiteit hebt: hoeveel dat je kan lenen, hangt grotendeels af van wat je verdient. Jouw terugbetalingscapaciteit in relatie tot de maandelijkse aflossing moet namelijk groot en stabiel genoeg zijn.

Het komt eigenlijk hierop neer: hoe beter je in staat bent om je lening terug te betalen, hoe minder risico de bank loopt om haar centen nooit meer terug te zien. Wie een stabiel inkomen heeft, zal daarom meer kunnen lenen.

2. Spaargeld

Banken mogen vandaag de dag zelden nog een lening toekennen van meer dan 90 % van de waarde van de beoogde woning. Dat betekent dat je minstens 10 % van de waarde van de woning zelf moet bekostigen met je eigen spaargeld. Hoe meer spaargeld je hebt, hoe groter het bedrag van de lening dus mag zijn.

3. Looptijd lening

Als je een groot bedrag moet lenen om je woning aan te kopen, kan je kiezen voor een langere looptijd om het bedrag van de afbetaling binnen je budget te laten passen. We werken samen met banken die toelaten om tot een periode van 40 jaar te lenen. Let wel op: hoe langer de looptijd, hoe hoger vaak de rentevoet.

Wil je meer weten over een hypothecaire lening?

Klik dan hier en vind alle informatie die je nodig hebt.  Zit je nog steeds met vragen? Twijfel er dan niet aan om Krediet@dvies te contacteren. Onze medewerkers helpen jou graag verder!

Bekijk samen met Krediet@dvies wat jouw mogelijkheden zijn

Omdat we als bemiddelaar samenwerken met de meest courante banken, hebben we een perfect overzicht van de huidige rentevoeten. We bekijken in een gesprek van mens tot mens graag samen welke mogelijkheden voor jou voordelig zijn.

Je kunt altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen