January 31, 2022

De wondere wereld van het wereldwijde web opent heel wat deuren en herbergt een schat aan informatie. Een schat die als het ware aan je voeten ligt of beter gezegd op slechts een paar muisklikken verwijderd ligt. Van het boeken van je reis over het kopen van elektronische toestellen tot het online lenen van geld. Vandaag willen we het over dit laatste aspect hebben. Het was immers nog nooit zo eenvoudig om geld te lenen. Maar zitten er dan geen addertjes onder het gras? Waar moet je op letten? En wat zijn de voor- en nadelen van deze manier van snel geld lenen? Een financiële bloemlezing waarin we alle facetten van online geld lenen aan bod laten komen.

Welke online leningen bestaan er?

Er zijn heel wat mogelijkheden als het op het online lenen van geld aankomt. Net daarom dat dit type van lening populairder dan ooit is. De aankoop van een wagen, de renovatie van je huis of de aankoop van een nieuwe televisie… het kan allemaal via een online krediet gefinancierd worden. We zien dat deze vorm van leningen meestal tot maximaal een bedrag van 100.000 euro verschaft wordt. Mits je immers aan bepaalde voorwaarden voldoet. De meeste van deze leningen vallen onder de noemer ‘minileningen’. Het gaat om relatief kleine bedragen, tot maximaal een paar duizend euro, waarbij het krediet zo goed als onmiddellijk verschaft wordt. Ideaal, als je bijvoorbeeld snel een nieuwe wasmachine of een nieuwe fiets wilt kopen.

Belangrijk is om op zoek te gaan naar leningen die voor jouw specifieke doeleinden kunnen en mogen gebruikt worden. Het kiezen van de juiste lening zorgt er immers voor dat je aan de beste voorwaarden voor jouw specifieke situatie online geld kunt lenen. Voor het verbouwen van je woning is er bijvoorbeeld een renovatielening, voor de aankoop van een tweewieler een fietslening en ga zo maar door. De meest gekozen lening is echter de persoonlijke lening. Bij een persoonlijke lening ga je geen specifieke reden voor het aangaan van een krediet opgeven. Je kunt dus zelf beslissen waarvoor je het geld gaat gebruiken. Houdt er wel rekening mee dat deze vorm van krediet aangaan vaak de hoogste rentevoet met zich meebrengt.

Hoe werkt het online lenen van geld?

Een van de grote voordelen van het online lenen van geld is dat het aanvraagproces meestal een fluitje van een cent is. Zeker bij de kleinere bedragen worden niet al te veel vragen gesteld. Bij de meeste banken en kredietverstrekkers begint alles met een simulatie. Na het ingeven van enkele gegevens zoals persoonlijke gegevens, het bedrag, het type lening en de duurtijd ontvang je een simulatie in de vorm van een offerte. Deze simulatie gaat je vertellen hoeveel je maandelijks moet afbetalen, welke rentevoet wordt toegepast en hoeveel je op het einde van de rit hebt afbetaald. Eventuele andere kosten maken ook onderdeel uit van deze offerte. Gelukkig zal je merken dat er weinig tot geen extra kosten worden aangerekend als je voor een online lening kiest. In sommige gevallen, meestal bij autoleningen en hypothecaire kredieten, wordt de kans aangeboden om interessante bijkomende verzekeringen aan te gaan. De combinatie van een lening en een verzekering bij dezelfde kredietverstrekker of verzekeringsmakelaar kan de algemene kostprijs drukken. Ga je akkoord met de offerte dan wordt alles enkele minuten later netjes afgerond en ontvang je het bedrag vaak nog dezelfde dag op je rekening.

De voor- en nadelen van online geld lenen

Voordelen:

  • Snel online geld lenen: Deze manier van geld lenen is de snelste manier op de financiële markt. Enkele muisklikken later staat het geld op je lening.
  • Tijdbesparend: Misschien wel het grootste voordeel is dat je een lening vanuit je luie zetel kunt afsluiten. Je hoeft niet van de ene naar de andere bank te lopen en van files is al helemaal geen sprake.
  • Goedkoper: Omdat alles online wordt geregeld, moet de financiële instelling minder fysieke middelen ter beschikking stellen waardoor ze de leningen vaak ook goedkoper kunnen aanbieden.
  • Vergelijken is besparen: Geen eenvoudigere manier om verschillende banken en hun voorwaarden te vergelijken dan via het Internet. Er bestaan tal van online vergelijkingstools die je op heldere wijze de verschillen tussen de verschillende kredietverstrekkers tonen.

Nadelen:

  • Geld lenen kost geld: Of je nu online of via een fysieke financiële instelling geld leent; geld lenen kost geld. Ga dus altijd even na of je financieel de mogelijkheden hebt om een lening af te sluiten.
  • Voor hypothecaire leningen of heel hoge bedragen moet je vaak toch nog een bezoek aan de bank of kredietverstrekker inplannen.

Conclusie

Online geld lenen heeft heel wat voordelen ten opzichte van de klassieke manier van een lening afsluiten. Vooral het feit dat je snel je geld hebt en dat je makkelijk verschillende banken kunt vergelijken, doet mensen voor de online methode kiezen. Net zoals bij klassieke leningen loont het de moeite om verschillende banken te vergelijken. De online simulatie- en vergelijkingstools bieden je hierbij een helpende hand.

Online geld lenen via Kredietadvies

Bij Kredietavies helpen we je graag verder met jouw zoektocht naar de gepaste lening. Onze adviseurs hebben de kennis en ervaring om je stap voor stap bij te staan.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Komt het geld bij online lenen direct op mijn rekening?

Dat het geld direct op je lening verschijnt, is tegenwoordig niet meer mogelijk. Als je kredietverstrekker dit belooft, kan je maar beter twee maal nadenken. Iedere erkende kredietverstrekker is tegenwoordig immers verplicht om een controle naar de solvabiliteit van de kredietnemer te doen. Is alles in orde dan kan je bij online geld lenen het gevraagde bedrag vaak wel binnen de 24 uur ontvangen. Toch nog redelijk direct vinden wij.

Waar moet ik op letten bij online geld lenen?

Allereerst is het belangrijk dat je geld leent bij een erkende kredietverstrekker. Een erkende kredietverstrekker moet geregistreerd staan bij het FSMA. Het FSMA publiceert een lijst waarop alle vergunde kredietverstrekkers vermeld staan. Daarnaast is het ook belangrijk om steeds alle kleine lettertjes en zinnetjes goed na te lezen. Je zou niet de eerste zijn die binnen de 5 minuten een lening aanvraagt en dan nadien met torenhoge administratieve kosten, waar hij geen rekening mee had gehouden, wordt geconfronteerd.

Kan ik ook online geld lenen bij een particulier?

Ja, dit is ook een van de mogelijkheden om online geld te lenen. Op zich verschilt het lenen van geld bij een particulier niet zoveel van een klassieke persoonlijke lening; Er zijn verschillende erkende platformen die deze vorm van leningen aanbieden. Net zoals bij een persoonlijke lening zal ook hier wettelijk verplicht gekeken worden naar je inkomsten om er zeker van te zijn dat je de lening kunt terugbetalen.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen