January 31, 2022

Wil je een goedkope hypothecaire lening en vind je dat jouw huidige woonlening te duur is? Overweeg dan zeker een herziening. Met een herfinanciering van je lening bekom je mogelijk een lagere rentevoet en betaal je maandelijks minder af.

Wat is een herziening?

Wanneer je een lening afsluit, doe je dat tegen de voordeligste rentevoet die je op dat moment op de markt kan vastkrijgen. Indien je voor een vaste rentevoet hebt gekozen, blijft die rentevoet gelden voor de hele looptijd van je lening. Toch verandert de markt maand na maand en jaar na jaar.

Wie weet zijn de rentevoeten tien jaar na het afsluiten van je hypotheek plots veel gunstiger. Goed nieuws: je hoeft niet vast te hangen aan je huidige woonlening. Dankzij een herfinanciering van je hypothecaire lening kan je perfect inspelen op de dalende rentevoeten.

Met zo’n herziening ga je eigenlijk een nieuwe woonlening met een lagere rentevoet aan. Daardoor betaal jij op het einde van de looptermijn minder interest en dalen je maandelijkse aflossingsbedragen.

Wanneer is een herziening de beste optie?

Een herziening gaat altijd gepaard met extra kosten, omdat je eigenlijk je huidige hypotheek vervroegd terugbetaalt en een nieuwe woonlening aangaat. Zo moet je niet alleen rekening houden met een wederbeleggingsvergoeding, maar ook met de kosten voor het schrappen van de oude en het vestigen van de nieuwe hypotheek.

Het verschil tussen de huidige en toekomstige rentevoet moet daarom dus voldoende groot zijn om die kosten te dragen. De gouden regel is dat je pas een herziening moet aangaan als de nieuwe rentevoet 1 % lager ligt dan je huidige.

Wat zijn de voordelen van een herziening?

Niet alleen krijg je dankzij een herziening een lagere rentevoet en betaal je dus op het einde van de rit minder interesten, maar ook kan je de looptijd van je lening verlengen. Daardoor zal je automatisch iedere maand minder moeten afbetalen.

Wil je meer weten over een herfinanciering van je lening?

Klik dan hier en vind alle informatie die je nodig hebt.  Zit je nog steeds met vragen? Twijfel er dan niet aan om Krediet@dvies te contacteren. Onze medewerkers helpen jou graag verder!

Bekijk samen met Krediet@dvies wat jouw mogelijkheden zijn

Omdat we als bemiddelaar samenwerken met de meest courante banken, hebben we een perfect overzicht van de huidige rentevoeten. We bekijken in een gesprek van mens tot mens graag samen welke mogelijkheden voor een herfinanciering voor jou voordelig zijn.

Je kunt altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen