January 31, 2022

Iedereen wil een goedkoop woonkrediet, maar hoe krijg je nu eigenlijk de voordeligste lening te pakken? In deze blog geven we enkele tips om de laagste rentevoet te krijgen. Zo hebben we het over de looptijd, verzekeringen en zoveel meer.

1. Kies je een variabele of vaste rentevoet?

Nog nooit hebben de rentevoeten voor een hypotheek zo laag gestaan. De meeste rentevoeten liggen tussen de 1 à 2 procent. Daarom is het interessant dat je anno 2020 gaat voor een vaste rentevoet. Zo ben je zeker dat je gedurende de looptijd van je woonkrediet dezelfde lage rente behoudt.

Een variabele rentevoet is interessant wanneer de rentevoeten weer aan de hoge kant zijn. De kans is namelijk reëel dat de rentevoet in de looptijd van je lening weer gaat dalen. Met een variabele rentevoet kan je dan mee profiteren van de gunstige situatie.

2. Bepaal de juiste looptijd

Over het algemeen geldt de volgende regel: hoe langer de looptijd van de lening, hoe hoger de rentevoet. Daartegenover staat natuurlijk wel dat je maandelijkse afbetaling lager wordt naarmate je looptijd langer is.

Je hoort dus de juiste balans te vinden tussen de looptijd van je lening en de rentevoet. Het komt er eigenlijk op neer welk bedrag van je maandelijks inkomen je kan besteden aan je woonkrediet.

3. Zorg voor verzekeringen bij dezelfde bank

Je bent niet wettelijk verplicht om de schuldsaldo- en brandverzekering af te sluiten bij dezelfde bank waarbij jij je woonkrediet hebt lopen. Je bent vrij om elders de nodige verzekeringen in orde brengen.

Hou er wel rekening mee dat je bank daarmee niet tevreden zal zijn. Als gevolg zal je een minder gunstige rentevoet krijgen.

4. Sluit een woonkrediet op het einde van het jaar af

Ook banken moeten van hun hoofdzetel bepaalde doelstellingen halen. Als ze op het einde van het jaar nog niet voldoende woonkredieten hebben verleend, zijn ze geneigd om hun tarieven tijdelijk te verlagen.

Vergelijk met Krediet@dvies de verschillende banken

Vergelijken loont. En daarom vind je bij ons ongetwijfeld een goedkoop woonkrediet. Omdat we als tussenpersoon samenwerken met de meest courante banken, hebben we een globaal overzicht van alle gunstige rentevoeten en woonkredieten op de markt.

Laat ons maar eens samenzitten voor een gesprek van mens tot mens. Graag praten onze medewerkers over jouw huidige financiële situatie, je verwachtingen en de mogelijkheden die zich aanbieden.

Je kunt altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen