January 31, 2022

Wil je een lening voor een huis? Ben je op zoek naar je droomwoning, maar twijfel je of je wel de nodige financiële middelen bij elkaar kan krijgen? In deze blog geven we jou tips bij de aankoop van de woning van je dromen.

1. Kies een gunstige gemeente

De vastgoedprijzen stijgen niet overal even snel. En in de kern van een grote stad betaal je sowieso meer voor een woning met drie slaapkamers dan aan de rand van een afgelegen dorp. Vooral in de centrumsteden zoals Antwerpen, Brussel, Gent en Leuven betaal jij je blauw.

Als je écht een woning wilt die het huis of het appartement van je dromen benadert, zoek je beter in regio’s en gemeenten waar de vastgoedmarkt de voorbije jaren stabiel is gebleven. Je betaalt mogelijk al snel tot 30 procent minder.

2. Vergelijk banken

Banken vergelijken is belangrijk. Banken zijn namelijk duur en kunnen behoorlijk verschillen in termen van hypotheekrente. Door banken te vergelijken en zelfs tegen elkaar uit te spelen, kan je een gunstigere rentevoet bekomen.

3. Spaar voldoende

Als jij een woning met een groot prijskaartje op het oog hebt, moet je mogelijk een zware lening aangaan. Omdat banken enkel in bepaalde omstandigheden een lening van meer dan 90 % van de waarde van de woning toekennen, zal je dus zelf minstens 10 % moeten investeren.

Uiteraard zijn er uitzonderingen op die regel. Zoek daarom een neutrale partner zoals Krediet@dvies om te bepalen hoeveel jij precies kan lenen.

Wil je meer weten over een hypothecaire lening?

Klik dan hier en vind alle informatie die je nodig hebt. Zit je nog steeds met vragen? Twijfel er dan niet aan om Krediet@dvies te contacteren. Onze medewerkers helpen jou graag verder!

Bekijk samen met Krediet@dvies wat jouw mogelijkheden zijn

Omdat we als bemiddelaar samenwerken met de meest courante banken, hebben we een perfect overzicht van de huidige rentevoeten. We bekijken in een gesprek van mens tot mens graag samen welke mogelijkheden voor jou voordelig zijn.

Je kunt altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen