Woonlening alleenstaande


Woonlening alleenstaande: enkele tips!

 

Een woonlening als alleenstaande toegekend krijgen is niet makkelijk. Sommige banken vinden het risico immers te groot. De kosten van de lening zijn vaak te hoog om te dekken met één inkomen. In deze blog geven we de singles onder ons enkele tips.

 

1. Verleng de looptijd

Een manier om de maandelijkse aflossingsbedragen als alleenstaande te drukken, is om te opteren voor een hypothecaire lening met een lange looptijd. We denken dan aan een looptijd van 25 jaar of meer. Op die manier creëer je iedere maand meer financiële ademruimte. 

Hou er wel rekening mee dat je op het einde van de looptijd meer kwijt zal zijn aan interesten. Ook zijn banken niet verplicht om je een lange looptijd toe te kennen. Wettelijk is er ook een maximum van 30 jaar bepaald.

 

2. Zorg dat iemand borg staat

Een bank wil op het einde van de rit altijd haar geld terugzien. Het risico ligt voor de bank dan ook hoger om een lening toe te kennen aan een alleenstaande dan aan een koppel. Bij een koppel kan de ene partner de afbetaling nog (deels) verder afbetalen als de andere partner zijn inkomen verliest of overlijdt.

Een manier om het risico voor de bank te beperken zodat ze jou een lening toekennen, is om iemand voor jou borg te laten staan. Dat kunnen jouw ouders, familieleden of zelfs vrienden zijn. Dat betekent echter wel dat jij niet alleen de eigenaar van je woning bent. 

Later kan je dat wel rechtzetten door het volledige eigendom op jou te laten overdragen, maar daar gaan registratierechten en notariskosten mee gepaard.

 

Wil je meer weten over een hypothecaire lening? 

Klik dan hier en vind alle informatie die je nodig hebt.  Zit je nog steeds met vragen? Twijfel er dan niet aan om Krediet@dvies te contacteren. Onze medewerkers helpen jou graag verder!

 

Vind samen met Krediet@dvies een hypothecaire lening!

Omdat we als bemiddelaar samenwerken met de meest courante banken, hebben we een perfect overzicht van alle hypothecaire leningen en hun huidige rentevoeten. We bekijken in een gesprek van mens tot mens graag samen welke mogelijkheden voor jou voordelig zijn. 

Je kunt altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

 

 

Simulatie
van jouw lening
BEREKEN NU
Tevreden klanten

Je krijgt bij Krediet@dvies een totaaloplossing. Naast mijn hypotheek heb ik ook een persoonlijke lening en een renovatielening. Allemaal tegen een rentevoet.

Milos, Bonheiden
Tevreden klanten

Een eigen stekje is niet evident als je weinig spaarcenten hebt. Bij Krediet@dvies konden we echter probleemloos het volledige bedrag voor onze woning lenen.

Jürgen en Sofie, Deurne
Tevreden klanten

De medewerkers van Krediet@dvies dromen met je mee. Hun lage interesten zijn aantrekkelijk, maar met hun persoonlijke aanpak maken ze echt het verschil.

Vanity, Zoersel
Tevreden klanten

Bij Krediet@dvies kreeg ik naast mijn hypothecaire lening ook een lening voor de notariskosten. Nu heb ik een eigen woonst én genoeg financiële ruimte.

Guy, Brussel
Bekijk alle getuigenissen