January 29, 2022

Is een schuldsaldoverzekering voor een alleenstaande nuttig? En wat houdt zo’n schuldsaldoverzekering eigenlijk precies in? Is het bovendien verplicht? Je vindt alle antwoorden op die vragen in deze blog.

Wat is een schuldsaldoverzekering?

Een schuldsaldoverzekering zorgt ervoor dat de terugbetaling van de lening aan de bank gegarandeerd is. Dat betekent dat wanneer jij sterft, het openstaande saldo gedeeltelijk of volledig zal worden terugbetaald door de verzekeringsmaatschappij.

Met de nadruk op gedeeltelijk of volledig. Je kan immers bij het afsluiten van je schuldsaldoverzekering kiezen voor een gedeeltelijke dekking, waarbij jouw nabestaanden en de verzekeringsmaatschappij ieders een deel betalen van het nog resterende saldo.

Is een schuldsaldoverzekering verplicht?

Neen. Een schuldsaldoverzekering is helemaal niet bij wet verplicht. Wel zal de realiteit jou tonen dat geen enkele bank een lening toestaat zonder dat je een schuldsaldoverzekering erbij neemt. Het is immers de enige garantie dat ze het geleende geld zal terugzien.

Is een schuldsaldoverzekering ook nuttig voor alleenstaanden?

Bij gehuwde koppels garandeert een schuldsaldoverzekering dat de langstlevende partner het resterende bedrag van de lening niet helemaal alleen moet afbetalen. Maar daar heeft een alleenstaande natuurlijk niets aan.

Wel is een schuldsaldoverzekering in jouw geval een financieel vangnet voor je nabestaanden. De bank wil koste wat kost het nog resterende geld terug. En daarvoor klopt ze maar al te graag aan bij je erfgenamen. Zo kan het gaan om je ouders, broers of zussen.

Kortom: een schuldsaldoverzekering is dus ook nuttig voor jou als alleenstaande, want zo voorkom je dat jouw erfgenamen achterblijven met een grote schuldenberg.

Zoek je een hypothecaire lening met schuldsaldoverzekering? Praat dan nu met Krediet@dvies!

Bij ons vind je ongetwijfeld de voordeligste woonlening en schuldsaldoverzekering. Omdat we als bemiddelaar samenwerken met de meest courante banken, hebben we een perfect overzicht van de woonleningen die het best passen bij jouw specifieke situatie.

Laat ons maar eens samenzitten voor een gesprek van mens tot mens. Graag praten onze medewerkers over jouw huidige financiële situatie, je verwachtingen en de mogelijkheden die zich aanbieden.

Je kunt altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen