January 31, 2022

Een woonlening als alleenstaande toegekend krijgen is niet makkelijk. Sommige banken vinden het risico immers te groot. De kosten van de lening zijn vaak te hoog om te dekken met één inkomen. In deze blog geven we de singles onder ons enkele tips.

1. Verleng de looptijd

Een manier om de maandelijkse aflossingsbedragen als alleenstaande te drukken, is om te opteren voor een hypothecaire lening met een lange looptijd. We denken dan aan een looptijd van 25 jaar of meer. Op die manier creëer je iedere maand meer financiële ademruimte.

Hou er wel rekening mee dat je op het einde van de looptijd meer kwijt zal zijn aan interesten. Ook zijn banken niet verplicht om je een lange looptijd toe te kennen. Wettelijk is er ook een maximum van 30 jaar bepaald.

2. Zorg dat iemand borg staat

Een bank wil op het einde van de rit altijd haar geld terugzien. Het risico ligt voor de bank dan ook hoger om een lening toe te kennen aan een alleenstaande dan aan een koppel. Bij een koppel kan de ene partner de afbetaling nog (deels) verder afbetalen als de andere partner zijn inkomen verliest of overlijdt.

Een manier om het risico voor de bank te beperken zodat ze jou een lening toekennen, is om iemand voor jou borg te laten staan. Dat kunnen jouw ouders, familieleden of zelfs vrienden zijn. Dat betekent echter wel dat jij niet alleen de eigenaar van je woning bent.

Later kan je dat wel rechtzetten door het volledige eigendom op jou te laten overdragen, maar daar gaan registratierechten en notariskosten mee gepaard.

Wil je meer weten over een hypothecaire lening?

Klik dan hier en vind alle informatie die je nodig hebt.  Zit je nog steeds met vragen? Twijfel er dan niet aan om Krediet@dvies te contacteren. Onze medewerkers helpen jou graag verder!

Vind samen met Krediet@dvies een hypothecaire lening!

Omdat we als bemiddelaar samenwerken met de meest courante banken, hebben we een perfect overzicht van alle hypothecaire leningen en hun huidige rentevoeten. We bekijken in een gesprek van mens tot mens graag samen welke mogelijkheden voor jou voordelig zijn.

Je kunt altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen