January 31, 2022

Een hypothecaire lening voor een alleenstaande? Daar gaat geen enkele bank een probleem van maken. Wel heeft je status als single mogelijk invloed op hoeveel je mag lenen. In deze blog bespreken we alle factoren die invloed hebben op jouw leningaanvraag.

Hoe stabiel is jouw inkomen?

Alle banken willen het geld dat ze aan jou lenen ooit terugzien. En mét interest. Omdat je in geval van nood geen partner hebt als financiële ruggensteun, eisen de banken dat je een stabiel inkomen hebt.

Als je aan de slag bent als uitzendkracht zal je minder succes hebben in het vinden van een geschikte lening. Wie daarentegen werkt met een vaste arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur, zal geen problemen ervaren bij een leningaanvraag.

Hoeveel van je loon gaat naar de afbetaling?

De meeste banken hanteren een ethische regel die zegt dat maximaal één derde van je inkomen naar de afbetaling mag gaan. Zo zorgen financiële instellingen ervoor dat je voldoende financiële ademruimte overhoudt om comfortabel te leven. Al gaat de ene kredietinstelling er al soepeler mee om dan de andere.

Hoeveel houd je maandelijks over?

De bank wil niet dat je in financiële problemen krijgt, want dan is de kans reëel dat ook de afbetaling van de lening op termijn in het gedrag komt. Daarom kijkt een kredietinstelling steeds naar het bedrag dat je overhoudt na je afbetaling.

Je hebt immers ongetwijfeld nog andere kosten dan jouw lening. Denk maar aan de facturen voor je elektriciteit, internet, telefonie, digitale televisie, enzovoort. Je bank wil voorkomen dat je schuldenlast te groot wordt.

Zijn er nog andere lopende leningen?

Heb je nog andere leningen lopen momenteel? Misschien een autolening of een persoonlijke lening? Dan kan de kredietverlener ervoor kiezen om niet in te gaan op jouw aanvraag. Maar nogmaals: dat hangt allemaal weer af van de grootte van je inkomen én je eigen inbreng.

Hoe groot is je eigen inbreng?

Hoe meer spaargeld je zelf inbrengt, hoe groter de kans dat je leningaanvraag wordt aanvaard. Het risico voor de bank is namelijk kleiner. Ook toon je aan dat je in staat bent om te sparen.

Beschik je toch niet over eigen inbreng? Geen nood. Bepaalde banken zijn ook bereid om je het volledige bedrag van je woning te lenen.

Vergelijk met Krediet@dvies de verschillende banken

Krediet@dvies werkt samen met alle courante banken. Daardoor beschik jij dankzij ons over een overzicht van alle leningen en de gunstigste rentevoeten. Zo vind je ongetwijfeld een lening die bij jou past.

Laat ons maar eens samenzitten voor een gesprek van mens tot mens. Graag praten onze medewerkers over jouw huidige financiële situatie, je verwachtingen en de mogelijkheden die zich aanbieden.

Je kunt altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen