Lening aanvragen 18 jaar


Kan je vanaf 18 jaar een lening aanvragen?

 

Op je 18 heb je normaal gezien nog geen spaarrekening waarop tienduizenden euro’s staan. Het is dan ook logisch dat jongvolwassenen die toch een grotere aankoop willen doen, op zoek gaan naar een lening. De vraag die zich daarbij stelt is “Kan je vanaf 18 jaar een lening aanvragen?”. Bij de meeste financiële instellingen kan je gelukkig inderdaad vanaf 18 jaar een lening aanvragen. We bespreken wat er mogelijk is en waar je rekening mee moet houden.

Op 18 jaar een lening aanvragen : waar rekening mee houden

Allemaal goed en wel als je op je 18, 19 of 20 jaar een lening wilt aanvragen. Het lijkt allemaal eenvoudig, maar er zijn toch een paar addertjes onder het gras. Nu ja, addertjes onder het gras is een groot woord… laat het ons zaken noemen waar je best rekening mee houdt. 

Het feit dat je nog niet beschikt over een groot vermogen of waarschijnlijk ook nog niet of nog maar pas over een vast inkomen, maakt dat een kredietverstrekker niet snel geneigd gaat zijn om je een groot bedrag te lenen. Een van de belangrijkste voorwaarden voor kredietverstrekkers is immers financiële zekerheid en die kan je op dergelijke leeftijd nog maar moeilijk bieden. Heb je toch al een baan met een vast contract dan helpt dit natuurlijk wel.

Waar je ook rekening mee moet houden, is dat je een lening wel een tijd mee gaat dragen. Heb je daarom toekomstplannen in de nabije toekomst houdt hier dan rekening mee. De lening die je nu afsluit, kan namelijk serieus in de weg zitten bij het afsluiten van een volgende lening.

Hoe als 18-jarige toch een hypothecaire lening afsluiten?

Wil je op je 18 jaar of net iets ouder, op je 19 of 20 jaar, toch al een hypothecaire lening afsluiten? Zoals al aangegeven, is dat niet zo eenvoudig  tenzij je op die leeftijd natuurlijk al heel kapitaalkrachtig bent. Dat is echter eerder een uitzondering dan een regel. 

Kredietverstrekkers vragen waarborgen voor ze je een dergelijke zware lening voor een huis verschaffen. In dit geval zou je kunnen overwegen om bijvoorbeeld je ouders borg te laten stellen voor de hypothecaire lening. Dit hoeft trouwens niet voor het volledige bedrag of voor de volledige looptijd. Het enige wat de financiële instelling wel gaat doen, is natuurlijk de solvabiliteit en financiële draagkracht van de ouders controleren.

Advies op 18 jaar een lening aanvragen

Op jongere leeftijd is het altijd nuttig om advies in te winnen als je een lening wilt aanvragen. Hiervoor kan je onder meer terecht bij de mensen van Kredietadvies. Ze weten perfect wat de beste opties zijn als je onder de 21 geld wilt lenen.
 

 

Simulatie
van jouw lening
BEREKEN NU
Tevreden klanten

Je krijgt bij Krediet@dvies een totaaloplossing. Naast mijn hypotheek heb ik ook een persoonlijke lening en een renovatielening. Allemaal tegen een rentevoet.

Milos, Bonheiden
Tevreden klanten

Een eigen stekje is niet evident als je weinig spaarcenten hebt. Bij Krediet@dvies konden we echter probleemloos het volledige bedrag voor onze woning lenen.

Jürgen en Sofie, Deurne
Tevreden klanten

De medewerkers van Krediet@dvies dromen met je mee. Hun lage interesten zijn aantrekkelijk, maar met hun persoonlijke aanpak maken ze echt het verschil.

Vanity, Zoersel
Tevreden klanten

Bij Krediet@dvies kreeg ik naast mijn hypothecaire lening ook een lening voor de notariskosten. Nu heb ik een eigen woonst én genoeg financiële ruimte.

Guy, Brussel
Bekijk alle getuigenissen