Renovatielening voorwaarden


Renovatielening voorwaarden: op wat moet je letten?

Wat zijn de voorwaarden voor een renovatielening? Met wat moet je rekeninghouden wanneer je een lening aanvraagt om renovatie- en verbouwingswerken uit te voeren? Dat lees je allemaal in deze blog.

Hoe werkt een renovatielening?

Een renovatielening aanvragen gaat doorgaans makkelijker dan een hypothecaire lening te zoeken. Zo hoef je bijvoorbeeld niet bij een notaris langs te gaan. Ook hoef je geen huis of appartement als onderpand te geven. Zelfs de rentevoeten liggen veel lager.

Wel hoor je bijvoorbeeld een expertiseverslag of een bouwplan door een professional voor te leggen met een raming van de verbouwingskosten. De meeste banken hanteren bovendien vaak een minimum- en maximumbedrag bij een renovatielening.

Wat zijn de voorwaarden voor een renovatielening?

Een kredietinstelling zal altijd rekeninghouden met jouw (gezins)inkomen in relatie tot het bedrag dat je wilt lenen. Als je niet in staat bent om het geleende bedrag terug te betalen, zal de bank niet het risico lopen om jou de lening toe te wijzen.

Het geleende bedrag mag bovendien enkel dienen om de verbouwingswerken in je woning te financieren. Je mag er bijvoorbeeld geen wagen mee kopen of een reis mee betalen. Verder moet je rekeninghouden met de volgende voorwaarden:

  1. Jij moet kunnen bewijzen dat je de eigenaar bent van de woning. 

  2. Je moet de lening verantwoorden met een bestek of bouwplan van een architect.

  3. Jij hoort de facturen, bestekken of bestelbonnen van de renovatiewerken voor te leggen aan de kredietinstelling.

Wat zijn de mogelijkheden met een renovatielening?

Met een renovatielening kan je verschillende zaken financieren die betrekking hebben op renovatie-, verbouwings- en uitbreidingswerken in of aan je woning. Denk bijvoorbeeld maar aan:

  • Renovatiewerken: een nieuwe badkamer, keuken, elektriciteit, …

  • Uitbreidingswerken: een veranda, garage of carport, …

  • Buitenwerken: terras, tuin, zwembad, …

  • Energiebesparende werken: zonnepanelen, dubbele beglazing, isolatie, …

  • Bouwmateriaal: tegels, parket, …

Zoek je een renovatielening? Laat Krediet@dvies jou helpen

Heb je interesse in een renovatielening? Krediet@dvies werkt samen met de meeste financiële instellingen en banken, waardoor we een perfect overzicht hebben van de gangbare rentevoeten en persoonlijke leningen.

Spring gerust even binnen. In een vertrouwelijk gesprek van mens tot mens bekijken we samen jouw financiële situatie, je behoeften en de mogelijkheden die zich aanbieden.

Je kunt bovendien altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

 

Simulatie
van jouw lening
BEREKEN NU
Tevreden klanten

Je krijgt bij Krediet@dvies een totaaloplossing. Naast mijn hypotheek heb ik ook een persoonlijke lening en een renovatielening. Allemaal tegen een rentevoet.

Milos, Bonheiden
Tevreden klanten

Een eigen stekje is niet evident als je weinig spaarcenten hebt. Bij Krediet@dvies konden we echter probleemloos het volledige bedrag voor onze woning lenen.

Jürgen en Sofie, Deurne
Tevreden klanten

De medewerkers van Krediet@dvies dromen met je mee. Hun lage interesten zijn aantrekkelijk, maar met hun persoonlijke aanpak maken ze echt het verschil.

Vanity, Zoersel
Tevreden klanten

Bij Krediet@dvies kreeg ik naast mijn hypothecaire lening ook een lening voor de notariskosten. Nu heb ik een eigen woonst én genoeg financiële ruimte.

Guy, Brussel
Bekijk alle getuigenissen