January 31, 2022

Wil jij verbouwingswerken uitvoeren in je appartement of huis? Dan kan je bij Krediet@dvies terecht voor een renovatielening. Zo kan je tegen een vaste rentevoet snel beschikken over het nodige kapitaal. Lees er meer over in deze blog.

1. Wat is een renovatielening?

Beschik je niet over de nodige financiële middelen om je woning te renoveren? Dan maakt een renovatielening het voor jou mogelijk om de geplande verbouwingen aan of in je woning te financieren. Het kan bijvoorbeeld gaan over:

  • Een dakrenovatie
  • De aanleg van een terras of tuin
  • De uitbreiding van een garage
  • De plaatsing van nieuw sanitair

Bij Krediet@dvies kan je een renovatielening verkrijgen aan een vaste en voordelige rentevoet voor de volledige looptijd. Zo betaal je iedere maand hetzelfde bedrag af. Je weet dus exact welk bedrag er op het einde van de maand van je rekening gaat.

2. Wat zijn de voorwaarden voor een renovatielening?

Als je een renovatielening wil aangaan, houden we uiteraard rekening met jouw maandelijks (gezins)inkomen. Je moet namelijk in staat zijn om het geleende bedrag en de bijkomende interesten te kunnen terugbetalen.

Verder moet het huis of appartement dat je wilt renoveren daadwerkelijk jouw eigendom zijn. Je moet eveneens kunnen aantonen dat het geleende bedrag enkel en alleen bestemd is voor de verbouwingswerken. Dat kan met:

  • een gedetailleerd bestek of schatting van de architect
  • offertes
  • facturen
  • leveringsbonnen

3. Wanneer kies je voor een hypothecair krediet of een lening op afbetaling?

Bij het renoveren van je woning is het mogelijk om een nieuwe hypothecaire lening aan te gaan of een aanvullend bedrag op je huidige hypothecaire lening te lenen.

Als het gaat om hogere bedragen, kan je best kiezen voor een hypotheek. Het bedrag van hypothecair krediet kan je immers over een langere looptijd verspreiden, zodat het maandelijkse bedrag draaglijk blijft. Je behoudt zo financiële ademruimte.

Het nadeel van een hypotheek? Je moet langs de notaris, waardoor er dus extra kosten mee gemoeid gaan. Ook duurt de aanvraag langer. Een renovatielening is daarentegen flexibeler, er is geen onderpand nodig en je moet geen dossiers- of aktekosten betalen.

Gratis en vrijblijvend advies

Ben je op zoek naar een renovatielening? Spring dan gerust even binnen. In een vertrouwelijk gesprek van mens tot mens bekijken we samen jouw financiële situatie, je behoeften en de mogelijkheden die zich aanbieden.

Je kan bovendien altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt. Altijd om de hoek dus. Loop dus maar gewoon binnen of maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak!

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen