Overbruggingskrediet betekenis


Overbruggingskrediet betekenis: wat is het en wat win je ermee?

Wanneer je van plan bent om je oude woning te verkopen en een nieuwe te kopen, heb je wellicht al van een overbruggingskrediet gehoord. Maar wat is nu eigenlijk de betekenis? En waarom is het mogelijk interessant voor jou? Je leest het in deze blog.

Wat is een overbruggingskrediet?

De vastgoedmarkt verloopt soms erg chaotisch en snel. Als je van plan bent om een nieuwe woning te kopen, moet je er als de kippen bij zijn. Een interessante, goedgelegen woning staat immers nooit lang te koop. Maar je hebt een probleem: je oude woning geraakt maar niet verkocht. Je hebt simpelweg nog niet de financiële middelen om een bod te doen.

Je hoeft je droomwoning daarom nog niet op te geven, want voor zulke situaties is het overbruggingskrediet in het leven geroepen. Het overbruggingskrediet vangt namelijk het tekort aan geldmiddelen tussen de verkoop van de oude en de aankoop van de nieuwe woning op.

Jouw financiële instelling schiet met andere woorden het geschatte bedrag dat je zal krijgen bij de verkoop van je oude woning voor om zo de nieuwe woning te kunnen bekostigen. Eens je oude woonst verkocht is, betaal je het bedrag in z’n geheel terug.

Wat zijn de voordelen van een overbruggingskrediet?

Het allerbelangrijkste voordeel van overbruggingskrediet is dat jij je droomwoning niet misloopt. Je hebt immers de nodige middelen om de aankoop te kunnen financieren. Ook kan je alle tijd nemen om je oude woning te verkopen en te wachten op het beste bod. Zo vermijd jij dat je snel-snel de woning verkoopt aan de eerste de beste geïnteresseerde.

Verder voorkom je dat je een zwaardere hypothecaire lening op je nieuwe woning moet nemen, omdat je niet beschikt over voldoende eigen inbreng. Ook is er geen tussenkomst van een notaris vereist, dus je hoeft je geen zorgen te maken over extra notariskosten.

Bovendien kan je het geleende bedrag in één keer terugstorten zodra je oude woning verkocht is. Er is dus geen sprake van maandelijkse kapitaalaflossingen. Wel kan je ervoor kiezen om de interest maandelijks of in z’n totaliteit terug te storten, tezamen met het geleende kapitaal. 

Wil je meer weten over een overbruggingskrediet? 

Klik dan hier en vind alle informatie die je nodig hebt. Zit je nog steeds met vragen? Twijfel er dan niet aan om Krediet@dvies te contacteren. Onze medewerkers helpen jou graag verder!

Vind samen met Krediet@dvies een geschikt overbruggingskrediet

Omdat we als bemiddelaar samenwerken met de meest courante banken, hebben we een perfect overzicht van alle overbruggingskredieten die passen bij jouw financiële situatie. We bekijken in een gesprek van mens tot mens graag samen welke mogelijkheden voor jou voordelig zijn. 

Je kunt altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

 

 

 
Simulatie
van jouw lening
BEREKEN NU
Tevreden klanten

Je krijgt bij Krediet@dvies een totaaloplossing. Naast mijn hypotheek heb ik ook een persoonlijke lening en een renovatielening. Allemaal tegen een rentevoet.

Milos, Bonheiden
Tevreden klanten

Een eigen stekje is niet evident als je weinig spaarcenten hebt. Bij Krediet@dvies konden we echter probleemloos het volledige bedrag voor onze woning lenen.

Jürgen en Sofie, Deurne
Tevreden klanten

De medewerkers van Krediet@dvies dromen met je mee. Hun lage interesten zijn aantrekkelijk, maar met hun persoonlijke aanpak maken ze echt het verschil.

Vanity, Zoersel
Tevreden klanten

Bij Krediet@dvies kreeg ik naast mijn hypothecaire lening ook een lening voor de notariskosten. Nu heb ik een eigen woonst én genoeg financiële ruimte.

Guy, Brussel
Bekijk alle getuigenissen