January 31, 2022

Is de rentevoet van jouw hypothecaire lening veel hoger dan wat momenteel gangbaar is op de markt? Dan kan je kiezen voor een herfinanciering van jouw hypothecaire lening. In deze blog kom je te weten of een herziening van je lening wenselijk is of niet.

Doorheen de jaren stijgen en dalen rentevoeten. Om die reden kiezen mensen vaak voor een vaste rentevoet bij het aangaan van een hypothecaire lening. Zo zijn ze zeker dat ze na enkele jaren niet plots te veel betalen door een stijging van de rentevoeten.

Maar wat als de rentevoeten net drastisch zijn gedaald? Dan heb je ook met een vaste rentevoet mogelijkheden om mee te genieten van de gunstige omstandigheden. Je kan bijvoorbeeld gaan voor een herfinanciering van je hypothecaire lening. En daar zijn goede redenen voor.

Voordelen

Minder totale rente

Een herfinanciering van je hypotheek doe je wellicht omwille van een lagere rentevoet. En dat betekent dus ook dat je – wanneer je hypotheek is afgelopen – uiteindelijk minder centen kwijt bent aan interesten.

Langere looptijd

Je hebt de mogelijkheid om bij een herziening van je hypotheek ook de looptijd van je lening te verlengen. Dat is handig wanneer je merkt dat jouw huidig maandelijks aflossingsbedrag tamelijk hoog is.

Als je de lening op een langere looptijd laat zetten, krijg je maandelijks meer ruimte in je budget. Zo zal je meer financiële middelen hebben om aan dingen te besteden waar je voordien niet het geld voor had.

Extra financiering

Kan jouw woning een renovatie gebruiken, maar beschik je niet over de nodige financiële middelen? Bij het herbekijken van je lening kan je er ook voor kiezen om een extra financiering voor de verbouwingswerken aan te gaan. Dat krediet verrekenen we eenvoudig in je huidige hypotheek.

Samenvoegen van kredieten

Heb je naast jouw hypothecaire lening ook nog andere leningen lopen? Dan is het voor jou interessant om bij de herfinanciering al je leningen te laten samenvoegen. Meer info vind je hier.

Nadelen

Bijkomende kosten

Het herzien van je lening heeft vele voordelen, maar het is niet kosteloos. Zo kunnen de volgende kosten gepaard gaan met een herfinanciering:

  • Wederbeleggingsvergoeding
  • Schrappingskosten
  • Nieuwe aktekosten
  • Nieuwe dossierkosten

De medewerkers van Krediet@dvies bekijken samen met jou of de voordelen van herfinanciering opwegen tegen de bijkomende kosten. Zo moet het verschil voldoende groot zijn tussen de huidige en toekomstige rentevoet om de kosten te dragen.

Gratis en vrijblijvend advies

Wil jij jouw hypothecaire lening laten herzien? Spring dan gerust even binnen. In een vertrouwelijk gesprek van mens tot mens bekijken we samen jouw financiële situatie, je behoeften en de mogelijkheden die zich aanbieden.

Je kan bovendien altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt. Altijd om de hoek dus. Loop dus maar gewoon binnen of maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak!

Krediet@dvies eBook

Een  lening aanvragen maar je weet niet waar te beginnen?

Lees in  onze gratis brochure hoe wij je helpen aan de juiste lening om je droom te  realiseren.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Simulatievan jouw lening
Laat je rentevoet berekenen. Binnen 24u ontvang je een simulatie van ons.
Hypotheeklening
Persoonlijke lening

Gerelateerde artikelen