Lening zonnepanelen


Lening zonnepanelen: de voordelen voor jou

Heb je interesse in een lening voor zonnepanelen? Dat is verstandig, want zelfs met het verdwijnen van de groenestroomcertificaten blijven zonnepanelen een rendabele investering om een lening voor aan te gaan. Lees in deze blog meer over de voordelen die zonnepanelen jou bieden.

1. Lage energierekening

De hoge energieprijzen zijn de voornaamste reden waarom mensen op zoek gaan naar voordeligere alternatieven. En dan kom je al snel bij zonnepanelen terecht. Met zonnepanelen bespaart een gezin van vier in Vlaanderen immers gemiddeld tot zo’n € 500 per jaar.

In België is namelijk het principe van de ‘terugdraaiende teller’ gangbaar. Dat wil zeggen dat jouw elektriciteitsmeter terugdraait op het moment dat je panelen stroom produceren die jij niet gebruikt. Die stroom wordt dan aan het netwerk gegeven en daar word jij vervolgens voor beloond.

2. Bijna energieonafhankelijk

Nog beter dan een lagere energierekening is complete onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet. Geen euro betalen voor je stroom, het is een droom voor velen. Met zonnepanelen ben je in ons land doorgaans 30 tot 40 % van het jaar onafhankelijk.

Straffer zelfs: er zijn oplossingen in de maak om de energie die je produceert, ook op te slaan. Dat kan bijvoorbeeld al met de huisbatterij van Tesla, genaamd Powerwall. Daarmee ben je tot 80 % van de tijd energieonafhankelijk.

3. Betere investering dan spaarboekjes

Vandaag komt de rente die je krijgt op een spaarboekje zelden boven de 0,50 %. Met andere – en directere – woorden: jouw spaargeld levert helemaal niets op. En het ziet er niet naar uit dat de rentevoeten in de toekomst op miraculeuze wijze zullen stijgen.

Maar wist je dat het rendement van zonnepanelen over een periode van 20 jaar geraamd wordt op maar liefst 8 %? Zelfs meer dan sommige aandelenportefeuilles?

Vind nu een aantrekkelijke lening

Zelfs als je nog niet over het nodige budget beschikt om zonnepanelen aan te kopen, kan je bij Krediet@dvies een aantrekkelijke lening bekomen. Wij werken immers samen met de meeste banken. Daarom maak je bij ons het meeste kans om de voordeligste lening te vinden.

In een vertrouwelijk gesprek van mens tot mens bekijken we samen jouw financiële situatie, je behoeften en de mogelijkheden die zich aanbieden. Zo kan jij iedere maand genoeg financiële ademruimte overhouden.

Je kunt bovendien altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

Simulatie
van jouw lening
BEREKEN NU
Tevreden klanten

Je krijgt bij Krediet@dvies een totaaloplossing. Naast mijn hypotheek heb ik ook een persoonlijke lening en een renovatielening. Allemaal tegen een rentevoet.

Milos, Bonheiden
Tevreden klanten

Een eigen stekje is niet evident als je weinig spaarcenten hebt. Bij Krediet@dvies konden we echter probleemloos het volledige bedrag voor onze woning lenen.

Jürgen en Sofie, Deurne
Tevreden klanten

De medewerkers van Krediet@dvies dromen met je mee. Hun lage interesten zijn aantrekkelijk, maar met hun persoonlijke aanpak maken ze echt het verschil.

Vanity, Zoersel
Tevreden klanten

Bij Krediet@dvies kreeg ik naast mijn hypothecaire lening ook een lening voor de notariskosten. Nu heb ik een eigen woonst én genoeg financiële ruimte.

Guy, Brussel
Bekijk alle getuigenissen