Hypotheek recreatiewoning


Hypotheek recreatiewoning: steeds meer mensen hebben het

Steeds meer Belgen willen een tweede verblijf kopen en gaan daarvoor een lening aan. Dat blijkt uit cijfers van BNP Paribas Fortis. In deze blog gaan we dieper in op deze trend en wat Krediet@dvies voor jou kan betekenen.

Wat zeggen de cijfers?

Zo’n één op vier hypothecaire leningen die PNB Paribas Fortis in 2018 verstrekte, ging naar de aankoop van een tweede verblijf, recreatiewoning of vakantiewoning. Het jaar daarvoor was dat nog amper één op vijf. 

Bij zo’n 60 % procent van die leningen gaat het over de aankoop van huis, 27 % van de leningen is bestemd voor een appartement. Al liggen de verhoudingen aan de kust net iets anders: daar is 6 op de 10 kredieten voor een appartement.

Vaak zijn deze huizen of appartementen bestemd als investeringsappartement. Dat wil zeggen dat de kopers de woning hebben gekocht om huurinkomsten te genereren. Maar toch geniet ook 40 % van de nieuwe eigenaars zelf van hun nieuwe aankoop. 

Waarom willen steeds meer mensen een lening voor een vakantiewoning?

De lage rente op spaarrekeningen staat al jarenlang op een historisch dieptepunt en dat blijft voorlopig zo. Met andere woorden: geld levert niets meer op als je het gewoon op een spaarboekje laat staan. Fondsen en de beurs gaan daarentegen gepaard met heel wat onzekerheid.

Daarom nemen mensen die wat financiële ademruimte hebben de beslissing om vastgoed aan te kopen. Een tweede verblijf is namelijk een veilige en goede investering, want vaak stijgt een appartement of huis in waarde. Het is de perfecte combinatie van plezier en rendement. 

Lening recreatiewoning: waar vind je een voordelige lening?

Ben je geïnteresseerd in de aankoop van een tweede verblijf? Of een investeringswoning? Dan loont het om een voordelige lening aan te gaan. Zelfs al heb je de financiële middelen om de woning zo te kopen, kan je dankzij een lening genieten van fiscale voordelen.

Krediet@dvies werkt samen met de meeste banken. Daarom zijn we in staat vele leningen te vergelijken en zo de voordeligste voor jou uit te zoeken. 

In een vertrouwelijk gesprek van mens tot mens bekijken we samen jouw financiële situatie, je behoeften en de mogelijkheden die zich aanbieden. 

Je kunt bovendien altijd in een van onze kantoren terecht wanneer het jou past. We hebben kantoren in Antwerpen, Deurne, Zoersel en Hasselt, dus altijd om de hoek. Maak nu gratis en vrijblijvend een afspraak of loop gewoon even binnen.

Simulatie
van jouw lening
BEREKEN NU
Tevreden klanten

Je krijgt bij Krediet@dvies een totaaloplossing. Naast mijn hypotheek heb ik ook een persoonlijke lening en een renovatielening. Allemaal tegen een rentevoet.

Milos, Bonheiden
Tevreden klanten

Een eigen stekje is niet evident als je weinig spaarcenten hebt. Bij Krediet@dvies konden we echter probleemloos het volledige bedrag voor onze woning lenen.

Jürgen en Sofie, Deurne
Tevreden klanten

De medewerkers van Krediet@dvies dromen met je mee. Hun lage interesten zijn aantrekkelijk, maar met hun persoonlijke aanpak maken ze echt het verschil.

Vanity, Zoersel
Tevreden klanten

Bij Krediet@dvies kreeg ik naast mijn hypothecaire lening ook een lening voor de notariskosten. Nu heb ik een eigen woonst én genoeg financiële ruimte.

Guy, Brussel
Bekijk alle getuigenissen